Sari la conținut

Simptomele cancerului: Două semne pe care trebuie să le depistezi când mergi la toaletă – observate la 90% dintre pacienți

CANCERUL prezintă riscuri care pun în pericol viața oamenilor, în special în absența unui tratament. Cu cât este depistat mai devreme, însă, cu atât este mai ușor de supraviețuit. Două complicații apar atunci când mergeți la toaletă și nu trebuie ignorate niciodată.

Cancerul poate lua mai multe forme, toate acestea fiind rezultatul unei proliferări rapide a celulelor afectate. Există o multitudine de simptome asociate cu boala, dar nu toate semnele de avertizare sunt clare.

În general, simptomele vor fi concentrate în organele care sunt bolnave. Atunci când cancerul afectează intestinul, totuși, majoritatea indivizilor se pot aștepta la două schimbări atunci când merg la toaletă.

Este obișnuit ca cancerul să apară la nivelul colonului și al rectului, dar, din păcate, niciunul dintre acestea nu produce simptome evidente în stadiile inițiale.

Cu toate acestea, depistarea precoce a bolii este esențială pentru a primi un tratament curativ.

Acest lucru se datorează faptului că boala se răspândește adesea în alte părți ale corpului, ceea ce o face dificil de stăpânit.

Cancer Research UK explică faptul că: „Cancerul intestinal avansat este un cancer care a început fie în pasajul din spate (rect), fie în intestinul gros (colon) și s-a răspândit în altă parte a corpului.

„Simptomele cancerului intestinal avansat pot include simptomele pentru cancerul intestinal care nu s-a răspândit.

„Alte simptome depind de partea corpului în care s-a răspândit cancerul.”

Două semne pe care trebuie să le depistezi când mergi la toaletă

Simptomele generale asociate cu cancerul intestinal includ oboseala, pierderea poftei de mâncare și scăderea nivelului de energie.

Potrivit NHS, mai mult de 90% dintre persoanele cu cancer intestinal au una dintre următoarele combinații de simptome care le afectează intestinele.

Sursa explică faptul că aceștia pot experimenta „o schimbare persistentă a obiceiurilor intestinale – scaun mai des, cu conținut mai moale, mai curgător și, uneori, dureri de burtă (abdominale)”.

Alternativ, aceștia pot observa „sânge în scaun fără alte simptome de hemoroizi (hemoroizi) – acest lucru face improbabilă cauza hemoroizilor”.

Ocazional, simptomele pot include o umflătură pe care medicul o poate simți în pasajul din spate sau în stomac, mai frecvent pe partea dreaptă, potrivit Cancer Research UK.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel