Sari la conținut

Simptomele cancerului pancreatic: cele două zone „comune” în care poate apărea durerea

semn pancreatita
Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro
Nu ignora aceste 5 semne de deteriorare a pancreasului care apar în urină, pe timp de noapte

Deși stadiile incipiente ale cancerului pancreatic nu declanșează de obicei semne de avertizare, simptomele pot apărea pe măsură ce afecțiunea progresează. Există două zone „comune” care ar putea suna alarma când vine vorba de acest tip de cancer, potrivit unei organizații de sănătate.

Ca și în cazul oricărui cancer, diagnosticul precoce este adesea legat de șanse mai mari de a lupta cu afecțiunea cu succes. În timp ce cancerul pancreatic adesea nu prezintă semne timpurii, a ști ce să căutați ar putea fi de ajutor.

Societatea Americană de Cancer explică că simptomele apar de obicei odată ce cancerul a crescut foarte mult sau s-a răspândit deja în afara pancreasului.

Două locuri în care pot apărea simptomele sunt spatele și burta.

Durerea în aceste două zone este considerată a fi un semn „obișnuit” al cancerului pancreatic.

Organizația de sănătate explică: „Cancerele care încep în corpul sau coada pancreasului pot crește destul de mari și pot începe să apese asupra altor organe din apropiere, provocând durere.

„Cancerul se poate răspândi și la nervii din jurul pancreasului, ceea ce provoacă adesea dureri de spate.”

Acest semn este de obicei asociat cu cancerul care s-a răspândit.

NHS explică că o modalitate de a detecta această durere de cancer implică mâncarea, mișcarea culcat  și aplecat înainte.

Serviciul de sănătate împărtășește că durerea din cancerul pancreatic se poate simți mai rău atunci când ai mâncat sau te întinzi. Cu toate acestea, s-ar putea ușura aplecându-tee în față.

„Durerea în abdomen sau spate este destul de comună și este cel mai adesea cauzată de altceva decât cancerul pancreatic”, notează Societatea Americană de Cancer.

Simptomele tind adesea să fie mai generale, așa că nu înseamnă neapărat că aveți cancer pancreatic.

Cu toate acestea, este important să fiți verificat dacă începeți să suferiți de semne tipice pentru acest tip de cancer.

Medicul dumneavoastră vă va ajuta la determinarea cauzei și vă va recomanda tratamentul potrivit.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.