marți, iunie 28, 2022

Mulți dintre noi am asocia cancerul pulmonar cu simptomele mai evidente – cum ar fi tusea persistenta sau lipsa respiratiei. Cu toate acestea, există mai multe semne neobișnuite care ar putea indica boala.

Cu aproximativ 48.500 de cazuri noi de cancer pulmonar diagnosticate în Marea Britanie în fiecare an, acesta este al treilea cel mai frecvent cancer din țară. Deși pentru unii oameni stadiile incipiente ale bolii pot rămâne fără simptome, celelalte semne mai frecvente includ o modificare a tusei persistente, infecții recidivante în piept sau tuse cu sânge. Cancer Research UK a avertizat asupra altor lucruri la care trebuie să fii atent, pe care s-ar putea să nu le asociezi cu boala.

Te-ar mai interesa: Gel injectabil ce poate „lipi” fisurile coloanei v...

Potrivit organizației de sănătatea, durerea și umflarea articulațiilor – cunoscută sub numele de osteoartropatie pulmonară hipertrofică (HPOA) – pot fi legate de un cancer pulmonar fără celule mici, care reprezintă aproximativ 80 la sută din cancerele pulmonare.

Cancer Research UK spune: „HPOA este un grup de simptome care pot afecta organele, plămânii, oasele și articulațiile.”

În cancer, HPOA poate fi cauzată de substanțe eliberate de tumoare. Sau ar putea fi cauzată de substanțele pe care organismul le produce atunci când reacționează la tumoră.

„Nu știm cu adevărat de ce unii oameni cu cancer pulmonar îl fac și alții nu.”

Te-ar mai interesa: Medic: La ce riscuri se expun persoanele care își ...

Acesta explică: „HPOA provoacă cel mai adesea inflamarea oaselor și articulațiilor la încheieturile mâinilor și gleznelor.”

Uneori, acest lucru apare pe scanările osoase sau pe radiografii.”

Gleznele și încheieturile pot deveni umflate și inflamate, provocând multă durere și dificultăți de mișcare.

„A fi tratat pentru cancerul pulmonar poate ajuta la reducerea efectelor, dar există și tratamente specifice pentru HPOA.

Te-ar mai interesa: Cum să pierzi grăsimea viscerală: Factorul non-die...

„Analgezicele, cum ar fi medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene, pot reduce inflamația și pot ajuta la reducerea umflăturilor și durerii”, afirmă Cancer Research UK.

„Au existat unele rapoarte conform cărora medicamentele numite bifosfonați pot ajuta la ameliorarea durerii la persoanele cu HPOA.

„Bifosfonații ajută la încetinirea defalcării osoase. Dar nu știm încă cât de bine funcționează aceste medicamente pentru a ajuta la tratarea simptomelor HPOA.

Te-ar mai interesa: Horoscop Iulie. Cât de norocoși sunt nativii acest...

„HPOA se poate prezenta și sub formă de degete de la mâini și de la picioare umflate, numite clubbing.

Cancer Research UK spune: „Aceasta înseamnă că degetele de la mâini și de la picioare se lărgesc la capete.

Unghii clubbing

„Unghiile se curbează, se îngroașă și par în formă de lingură.”

Întunecarea degetelor este un simptom comun al afecțiunilor pulmonare și cardiace.

„Nimeni nu știe exact de ce se dezvoltă clubul, dar se poate datora faptului că nu există suficient oxigen în sânge.”

Te-ar mai interesa: Dieta minune a călugărilor japonezi: 10 kilograme ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private