miercuri, iunie 29, 2022

Simptomele care te trimit direct la medic. Nu ignora oboseala, senzația de sufocare, gleznele umflate, durerile în piept și stările de oboseală. Toate aceste semne sunt semnele bolilor de inimă. 

Gleznele umflate, senzația de sufocare sau oboseală excesivă ar putea fi primele semne că suferi de o boală de inimă, spun experții medicali.

Simptomele care te trimit direct la medic. NU ignora oboseala

Angina pectorală, sufocarea, senzația de constrângere sau durere în gât sunt alte simptome care nu trebuie ignorate. Bolile de inimă duc la cel mai mare număr de decese la nivel global în fiecare an.

Te-ar mai interesa: Cine sunt SENSIBILII zodiacului și cum pot trece c...

Medicii au declarat că multe persoane își pierd viața de la atacurile de cord la boala coronariană, hipertensiune arterială sau de la stopuri cardiace.

Cu toate astea, afecțiunile cardiovasculare nu vin cu simptome clare, dar există anumite semne care te pot ajuta să îți dai seama dacă suferi de o boală de inimă. Acestea sunt:

Oboseală excesivă

Un   semn al problemor cardiace. Persoanele care gâfâie după ce urcă scările sau după ce fac alt efort minim ar putea avea o boală gravă la inimă.

Specialiștii recomandă persoanelor care se confruntă cu aceste simptome să meargă de urgență la control, să țină un regim alimentar strict sau să renunțe la băuturile alcoolice și la țigări.

Te-ar mai interesa: Expunerea la orice fel de lumină în timpul somnulu...

 Durere în piept
Durerea în piept este asociată cu atacul de cord. Se poate simți ca arsuri la stomac sau se poate simți o presiune în piept. Cu toate astea, specialiștii spun că este un simptom clar al bolilor de inimă.

Gleznele umflate

Acest simptom apare din cauza retenției de apă sau a loviturilor, dar ar putea fi și un semn de boli cardio vasculare (BCV). Dacă gleznele devin foarte mari, ar putea fi un marker al insuficienței cardiace. Multe persoane se confruntă cu ele și din cauza medicamentelor pentru tensiunea arterială.

Te-ar mai interesa: STUDIU: DEPRESIA poate fi tratată și cu PROBIOTICE...

Disfuncția erectilă
Incapacitatea de a obține sau de a menține o erecție este un alt simptom de boală cardiacă sau leziuni arteriale. Vasele de sânge nu mai funcționează cum trebuie.

Senzație de sufocare
Angina, sufocarea, senzația de strângere sau durere în gât sunt un semnal grav pentru riscul de BCV.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private