sâmbătă, iunie 25, 2022

Se știe deja că ceea ce mâncăm are un impact major asupra modului în care vă simțiți și cum arătați – mai exact, asupra pielii. Chiar dacă o dietă vegană sau o dietă săracă în zahăr nu va da neapărat timpul înapoi cu 10 ani, nu se poate nega faptul că este important să ai un echilibru de vitamine și minerale – inclusiv proteine. Dar ce se întâmplă de fapt cu pielea atunci când nu consumăm suficiente proteine?

Te-ar mai interesa: Monica Pop, după ce a fost operată de cancer pentr...

Ce se întâmplă cu pielea ta atunci când NU mănânci suficiente proteine

De ce sunt importante proteinele?

În primul rând trebuie să știm de ce este important să luăm în considerare proteinele atunci când pregătești masa și decizi ce să adaugi în farfurie.

Proteinele sunt elementele de bază ale pielii, potrivit Dr. Jeffrey Hsu, M.D., FAAD, fondator al Oak Dermatology.

„Cele mai importante două proteine sunt colagenul și elastina”, spune Hsu. „Colagenul este cea mai abundentă proteină; constituie mai mult de 75% din pielea noastră și asigură integritatea structurală a pielii. Elastina conferă pielii elasticitatea sa, permițând pielii să se întindă și să revină după mișcare”, explică dermatologul.

Te-ar mai interesa: Boala lui Traian Băsescu. Profesorul Ciurea: E o d...

Deficitul de proteine apare atunci când pielea duce lipsă de proteine și există multe semne la care trebuie să fim atenți dacă nu beneficiezi de proteine, spune Mehmet Göker, specialist în dermatologie.

Deficitul sever de proteine poate afecta pielea

„Deficitul sever de proteine îți poate afecta pielea, provocând roșeață și piele descuamată/uscată”, spune Göker. „Poate provoca, de asemenea, unghii fragile, căderea părului și oboseală, care sunt semne importante de urmărit”, mai spune expertul.

Te-ar mai interesa: Depresie după avort spontan: 5 moduri de a face fa...

Există multe moduri în care puteți implementa proteinele în dieta, spune Göker. Cu toate acestea, el recomandă să vă cercetați dieta și să explorați modul în care puteți adăuga proteine pentru a beneficia de pielea dumneavoastră. „Fiecare tip de piele este diferit, prin urmare, este vital să stabiliți cerințele specifice pielii înainte de a vă schimba dieta sau să consultați un specialist dacă credeți că aveți deficit de proteine”, spune Göker, potrivit eatthis.com.

Te-ar mai interesa: Te-ai săturat de ceaiul verde? Încearcă ceaiul de ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private