miercuri, iunie 29, 2022

Creșterea rapidă din Africa de Sud a cazurilor de COVID-19 atribuite noii variante de omicron are ca rezultat simptome în cea mai mare parte ușoare, spun medicii.

„Am observat o creștere bruscă a cazurilor în ultimele 10 zile. Până acum au fost în cea mai mare parte cazuri foarte ușoare, pacienții având simptome asemănătoare gripei: tuse uscată, febră, transpirații nocturne, multe dureri corporale”, a spus dr. Unben Pillay, medic generalist în provincia Gauteng, unde 81% din au fost raportate cazuri noi.

Te-ar mai interesa: Cât de periculoși sunt pentru sănătate colecția de...

„Cei mai mulți dintre acești pacienți au fost tratați acasă”, a declarat Pillay, luni, într-o conferință de presă online. „Oamenii vaccinați tind să se descurce mult mai bine. Nu am observat o creștere mare a spitalizărilor, dar sunt încă primele zile. Spitalizările apar adesea la câteva zile după o creștere a cazurilor confirmate.”

Dr. Angelique Coetzee, medicul sud-african care a tras primul semnal de alarmă cu privire la noua tulpină, a declarat duminică pentru BBC că pacienții pe care i-a văzut până acum cu varianta omicron au experimentat și ceea ce ea a descris ca fiind simptome „extrem de ușoare”.

Te-ar mai interesa: Previziunile astrologului: ”Luna iulie dă tonul pe...

Coetzee a spus că a început să vadă pacienți în jurul datei de 18 noiembrie prezentând „simptome neobișnuite” care diferă ușor de cele asociate cu varianta delta. Un pacient de sex masculin, care are aproximativ 33 de ani, a raportat că s-a simțit extrem de obosit cu dureri corporale și senzația de „ zgârieturi în gâr”, dar fără tuse sau pierderea gustului sau a mirosului – simptome care au fost asociate cu tulpinile anterioare de coronavirusul. Bărbatul și familia sa au fost testați pozitiv, iar Coetzee a spus că a văzut că au început să vadă mai mulți pacienți care prezentau aceleași tipuri de simptome.

Te-ar mai interesa: Insectele care terorizează România! Mare atenție...

Cele mai multe dintre cazurile noi din Africa de Sud au fost în rândul persoanelor în vârstă de 20 și 30 de ani, iar medicii observă că grupa de vârstă are în general simptome mai ușoare ale COVID-19 în orice caz. Aceștia avertizează că persoanele în vârstă infectate cu noua variantă ar putea avea simptome mai severe.

Aflarea mai multe despre varianta omicron este importantă, deoarece națiunile din întreaga lume au încercat luni să țină noua variantă la distanță cu interdicții de călătorie și restricții suplimentare, chiar dacă rămâne neclar ce înseamnă varianta pentru pandemia de COVID-19.

Te-ar mai interesa: Horoscop cu Daniela Simulescu: Atenție la această ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private