Sari la conținut

Simptomul colesterolului ridicat care provoacă dureri „severe” . Nu trebuie să îl ignori niciodată

Simptome colesterol ridicat
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Simptome colesterol ridicat

Un nivel ridicat de colesterol poate fi mortal dacă nu este tratat. O persoană cu un nivel ridicat de colesterol are prea multă substanță grasă în sânge, care se poate acumula în artere, provocând obstrucția acestora. Acest lucru face ca acesta să fie un factor de risc major pentru bolile care pun viața în pericol, cum ar fi bolile cardiovasculare, care cresc șansele de a suferi un accident vascular cerebral sau un atac de cord.

Multe persoane cu un nivel ridicat de colesterol nici măcar nu știu că nivelul lor este prea ridicat până când nu este prea târziu și este cunoscut sub numele de „ucigașul tăcut”, din cauza modului în care poate lovi fără ca tu să știi vreodată că îl ai. Luna octombrie marchează Luna de conștientizare a colesterolului, așa că nu există un moment mai bun pentru a vă informa cu privire la această substanță grasă, deoarece există câteva semne de avertizare la care puteți fi atenți.

Potrivit Daily Record, un simptom al colesterolului ridicat ar putea să vă țină treaz noaptea și să vă provoace dureri „severe”. Așadar, dacă vă confruntați deseori cu dureri intense la nivelul picioarelor, ar fi bine să vă uitați la dieta dumneavoastră.

Departamentul de Chirurgie de la Universitatea din California susține că durerea în picioare poate fi cauzată de un nivel ridicat de colesterol, deoarece substanța grasă poate bloca alimentarea cu sânge a acestei părți a corpului. Această afecțiune este cunoscută sub numele de ischemie critică a membrelor (CLI) și poate reduce fluxul de sânge către mâini și picioare, putând crea ulcere și răni și provocându-vă dureri neplăcute.

Experții au spus: „CLI este o obstrucție severă a arterelor care reduce în mod semnificativ fluxul sanguin la nivelul extremităților (mâini, picioare și picioare) și care a progresat până la punctul în care se ajunge la dureri severe și chiar la ulcere sau răni ale pielii. CLI este o afecțiune foarte severă a bolii arterelor periferice (PAD) și necesită un tratament complet de către un chirurg vascular sau un specialist vascular.”

Simptomul colesterolului ridicat care provoacă dureri „severe”

Durerea cauzată de CLI vă poate trezi sau vă poate împiedica să adormiți noaptea, deoarece lovește adesea când sunteți culcat. Cu toate acestea, puteți ameliora o parte din durere atârnând piciorul deasupra patului sau ridicându-vă și plimbându-vă pentru câteva momente pentru a permite sângelui să circule din nou liber.

Pentru a preveni amenințarea colesterolului ridicat, trebuie mai întâi să vă testați pentru această afecțiune, ceea ce se poate face prin intermediul unui test de înțepături în deget sau prin prelevarea de sânge de pe braț. Există, de asemenea, măsuri pe care le puteți lua pentru a vă reduce nivelul colesterolului, iar NHS afirmă că schimbările în alimentație pot fi vitale.

Consumul unei diete echilibrate poate ajuta la reducerea nivelului de colesterol și, potrivit Heart UK, puteți face îmbunătățiri și prin înlocuirea alimentelor bogate în grăsimi saturate cu cele cu grăsimi nesaturate, cum ar fi peștele gras, avocado, nucile, semințele și uleiurile vegetale, cum ar fi uleiul de măsline.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel