Sari la conținut

Simptomul de „mâncărime” adesea ignorat, dar care este un semn de avertizare a diabetului

diabet
Sursă foto: arhivă doctorulzilei

Diabetul este o afecțiune gravă și, de obicei, pe toată durata vieții, care face ca nivelul de zahăr din sânge să devină prea ridicat.

Există două tipuri de diabet, de tip 1 și de tip 2. Tipul 2 este mult mai frecvent, reprezentând aproximativ 90 la sută din cazuri.

Acesta este adesea cauzat de factori precum supraponderabilitatea sau inactivitatea, sau un istoric familial al acestei afecțiuni. În schimb, nu se știe cu exactitate care sunt cauzele diabetului de tip 1.

La fel ca în cazul oricărei afecțiuni medicale, cu cât depistați mai repede semnele diabetului, cu atât mai repede puteți căuta ajutor medical corect.

Un expert în diabet a vorbit despre semnele de avertizare ale diabetului la care trebuie să fim atenți.

Medicul de familie de la LloydsPharmacy Online Doctor, doctorul Neel Patel, a declarat:

„Diabetul trece uneori neobservat, deoarece unele dintre simptome trec neobservate.

Cu toate acestea, cel mai bine este să identificați diabetul mai devreme, astfel încât să puteți evita complicațiile ulterioare sau, eventual, să evitați dezvoltarea diabetului cu totul.”

El a enumerat un semn mai puțin cunoscut al diabetului de tip 2 care trebuie depistat – mâncărimi la nivelul organelor genitale sau afte.

Potrivit Diabetes.co.uk , acesta este rezultatul unui nivel prea ridicat al zahărului din sânge.

Acesta spune: „Mâncărimile și arsurile genitale pot indica o infecție cu drojdie feminină sau masculină. Infecțiile regulate cu drojdie sunt un semn al diabetului de tip 2.

În cazul diabetului, nivelul de glucoză din sânge poate fi anormal de ridicat, ceea ce poate oferi, prin urmare, condiții ideale pentru ca drojdia prezentă în mod natural să se dezvolte și, de asemenea, diminuează capacitatea organismului de a lupta împotriva infecțiilor.

Diabetul poate provoca, de asemenea, un conținut mai mare de glucoză în urină – un alt loc extrem de potrivit pentru ca drojdia să se dezvolte.”

Persoanele expuse riscului de a dezvolta diabet de tip 2

campanie anti-obezitate
Sursa foto: doctorulzilei.ro

Dr. Patel a dezvăluit cine este cel mai expus riscului de diabet.

„În general, persoanele supraponderale sau obeze sunt mai expuse riscului de a dezvolta diabet de tip 2″, a spus el.

În mod specific, persoanele cu o măsură nesănătoasă a taliei și cele care depozitează prea multă grăsime în jurul pancreasului și ficatului pot fi expuse unui risc ridicat.

Anumite etnii au, de asemenea, un risc crescut de a dezvolta diabet de tip 2.

Diabetul poate fi foarte periculos dacă nu este tratat. Majoritatea complicațiilor se acumulează în timp, dar altele pot apărea în orice moment.”

Dacă observați semne de diabet, ar trebui să vorbiți cu medicul dumneavoastră de familie

 

 

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel