Sari la conținut

Simți acest miros? Este semnul unui nivel al colesterolului ridicat

Deși colesterolul ridicat se poate acumula în artere fără să existe semne de avertizare, s-ar putea să identificați un semn pe măsură ce starea progresează. Un semn al acumulării de colesterol este unul de tip mirositor.

Colesterolul ridicat este o substanță grasă care se poate acumula în sânge. Prea mult colesterol vă poate crește riscul de probleme cardiace și accident vascular cerebral. Spre deosebire de alte condiții de sănătate, colesterolul ridicat nu prezintă adesea multe semne de avertizare. Cu toate acestea, un portal de sănătate avertizează că un puroi mirositor ar putea semnala problema de sănătate.

Deși colesterolul ridicat poate fi dificil de detectat, lăsarea acestei afecțiuni netratată poate duce la ateroscleroză.

În timpul acestui proces, arterele tale se înfundă cu substanțe grase numite plăci.

Cu toate acestea, acest proces nu se termină aici, deoarece această acumulare de colesterol poate, de asemenea, să vă blocheze arterele și să restricționeze fluxul de sânge către picioare.

NHS explică că aceasta este denumită și boală arterială periferică (PAD). Și această afecțiune este capabilă să declanșeze semnul de avertizare mirositor.

Dacă fluxul de sânge către picioare este „sever restrâns”, puteți risca să dezvoltați ischemie critică a membrelor (CLI).

CLI descrie o complicație „extrem de gravă” care poate fi „provocator de tratat”, potrivit NHS.

Această afecțiune poate provoca, de asemenea, semnul mirositor sub formă de puroi.

Serviciul de sănătate explică că pielea de pe degetele de la picioare sau de la membrele inferioare poate deveni rece și amorțită, devine roșie și apoi neagră și/sau începe să se umfle și să producă acest puroi.

Această complicație poate provoca dureri severe și trebuie abordată imediat.

NHS recomandă să vă consultați medicul de familie sau să sunați la 112 sau serviciul local în afara orelor de program.

Deoarece această afecțiune este declanșată de acumularea de colesterol în artere, simptomele CLI ar putea indica această cauză subiacentă.

Cu toate acestea, este important de reținut că colesterolul ridicat rareori cauzează semne de avertizare.

De aceea, cel mai fiabil mod de a vă determina nivelul este printr-un test de sânge.

Pe baza vârstei, greutății sau a unei alte afecțiuni, medicul dumneavoastră vă poate sugera să vă faceți un test. Vestea bună este că, odată ce obții diagnosticul, poți face multe pentru ca nivelul colesterolului să scadă.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel