Sari la conținut

Sindromul plămânului alb, pneumonia misterioasă care a alertat lumea medicală. Dr. Tudor Ciuhodaru: Să nu apăsăm butonul de panică, nu e momentul!

sindromul plamanului alb
Sursa foto: doctorulzilei.ro
Sindromul plămânului alb, pneumonia misterioasă care a pus pe jar lumea medicală

Sindromul plămânului alb este pneumonia misterioasă care a pus pe jar lumea medicală și care se răspândește în Europa. Situația devine cu atât mai gravă, în contextul în care penicilina nu are niciun efect.

Potrivit Organizația Mondială a Sănătății (OMS), au fost raportate cazuri multiple în Franța, Suedia, Elveția, Olanda, Italia, Danemarca.

„Eu chiar sunt extrem de curios să văd răspunsul pe care l-a oferit China Organizației Mondiale a Sănătății și evaluarea făcută de Organizația Mondială a Sănătății după aceasta”, a declarat dr. Tudor Ciuhodaru, la Antena 3 CNN.

Tudor Ciuhodaru, despre sindromul plămânului alb. Cauze și simptome

Copiii care se luptă cu noul tip de infecţie respiratorie au grave probleme pulmonare, dar simptomele sunt mai grave la persoanele în vârstă, iar problema este că populaţia din Europa este din ce în ce mai mai îmbătrânită.

„Nu cred că este momentul să apăsăm, cel puțin în acest moment, butonul de panică, pentru că aceste manifestări de tip febră, oboseală, tuse prelungită, apărute la copiii cu vârste între 3 și 8 ani, produse de un cocktail de agenți patogeni respirator, mai ales după acea perioadă intensă de restricții, deficit de memorie imunologică și în contextul creșterii rezistenței antibiotice, n-aș putea spune că este ceva nou sub soare în acest moment.

Dacă vorbim despre faptul că acest lucru iar a apărut în China, vă reamintesc faptul că și Statele Unite, și Canada, și Europa s-au confruntat cu un val crescut de infecții respiratorii acute, mai ales după ridicarea restricțiilor.

Și în acest context, dacă ne uităm în China, ea a înregistrat un număr constant de cazuri pe creștere în perioada următoare ridicării restricțiilor, iar ceea ce a dus la explozia de cazuri a fost practic Ziua națională de la începutul lunii octombrie.

În plus, dacă ne uităm pe raportările de acolo, se înregistrează într-adevăr un număr constant de cazuri severe, dar foarte puține cazuri critice și niciun deces până în acest moment.

Dacă ne uităm și puțin peste ocean, specialiştii spun că nu este vorba despre un agent patogen nou, ci de un cocktail, de o cantitate mai mare de virus și bacterii care circulă în același timp.

În plus, cei mici sunt extrem de vulnerabili, mai ales pe fondul acela de deficit de memorie imunologică, mai ales că în ultimii ani nu au fost expuși la aceste tipuri de bacterii sau de virus”, a mai spus dr. Tudor Ciuhodaru.

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel