
Singurătatea duce la depresie și la degradarea sănătății fizice, mai ales în cazul vârstnicilor

Potrivit unui studiu recent, unul din patru vârstnici se confruntă cu un sentiment intens de singurătate. Acesta afectează atât sănătatea mintală, cât și fizică și, de asemenea, este asociat cu moartea prematură.
Multe persoane în vârstă se confruntă cu singurătatea, atestă un nou studiu. Vârstnicii și-ar dori să facă din nou parte din societate, în mod activ, însă pentru acest lucru ei au nevoie de ajutor.
Te-ar mai interesa: Cea mai bună modalitate pentru a avea pe masă cei ...
Studiu recent arată, de asemenea, cât de înalt este gradul de singurătate uneori. Majoritatea vârstnicilor nu interacționează cu mai mult de patru persoane diferite pe lună.
Un studiu recent arată că unu din patru vârstnici se confruntă cu un grad ridicat de singurătate. Pentru a combate acest fenomen, Asociația „Niciodată singur” a lansat o campanie de creștere a gradului de conștientizare cu privire la problemele cu care se confruntă vârstnicii singuri, dar și de strângere de fonduri pentru aceștia, comunică RRA.
Una din patru persoane de peste 65 de ani din mediul urban resimte un grad ridicat de singurătate și peste 50% se simt singuri deseori.
Te-ar mai interesa: Transpirații nocturne: 7 motive pentru care ați pu...
Trei din 10 vârstnici nu au cu cine socializa sau pe cine să se poată bază în situații de necesitate, iar puțin peste un sfert dintre ei nu interacționează cu mai mult de patru persoane într-o lună întreagă.
De asemenea, unu din patru vârstnici declară că are o stare proastă de sănătate fizică și mintală, iar singurătatea le accentuează acestora problemele medicale, astfel că Asociația „Niciodată singur” a lansat Campania „Pandemia singurătății”, care urmărește să determine publicul larg să înțeleagă starea de singurătate a seniorilor şi să se implice în a le oferi bătrâneți demne și liniștite.
Te-ar mai interesa: Medicii trag un semnal de alarmă! Otrava care îți ...
Reprezentanții asociației spun că persoanele în vârstă și-ar dori să fie în continuare utile și vizibile pentru societate, iar pentru acest lucru au nevoie de sprijin.
Singurătatea duce la depresie și la degradarea sănătății fizice, ceea ce aduce de multe ori o moarte prematură pentru seniori.
Rutina lor arată astfel: 43% ies la plimbare exclusiv în jurul casei sau în parc, 33% se uită la televizor, iar 27% au activități în fața casei, grădinăresc sau au alte hobbyuri.
Te-ar mai interesa: Pielea uscată și pruritul, semne ale unor probleme...
Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.
Urmăriți Doctorul Zilei și pe Google News.
Ne puteti de asemenea urmari si pe Telegram.