marți, iunie 6, 2023

Unul dintre cele mai folosite remedii tradiționale pentru calmarea tusei este un sirop făcut cu ceapă. Vrei să afli mai multe despre proprietățile sale?

Siropul expectorant de ceapă este un remediu popular care este folosit ca adjuvant pentru calmarea tusei și a altor disconforturi care compromit sănătatea respiratorie. În special, consumul acestuia este asociat cu o scădere a flegmei și a congestiei. În plus, este o bună completare pentru creșterea apărării.

Te-ar mai interesa: STUDIU. Riscul de atac de cord scade „substanțial”...

După cum arată un studiu publicat în Pharmaceutical Biology, ceapa (Allium cepa) concentrează mai multe componente cu potențial farmacologic, precum vitamine, minerale, flavonoide, organosulfur, printre altele. Prin urmare, i se atribuie proprietăți antiinflamatorii, antioxidante și imunomodulatoare.

Deși până în prezent nu există studii care să vorbească despre efectele acestui sirop, datele anecdotice sugerează că este util în episoade de tuse, gripă și răceală. Îndrăznești să-l încerci? Descopera reteta!

Cum se prepară acest sirop expectorant de ceapă pentru tuse?

Este posibil ca proprietățile ingredientelor folosite în acest sirop expectorant să se afle în spatele efectului său calmant împotriva tusei. În orice caz, trebuie considerat că este un remediu complementar și nu un tratament de primă alegere.

Te-ar mai interesa: Cum îți dai seama că ești în prag de infarct. Toat...

Tusea poate fi cauzată de alergii și procese infecțioase care trebuie abordate de medic. Prin urmare, pentru o ușurare optimă, cel mai bine este să consultați un medic și să urmați instrucțiunile acestuia. Odată ce am lămurit acest aspect, haideți să aruncăm o privire mai atentă la rețetă.

Ingrediente

 • 3 cepe.
 • Sucul a 3 lămâi.
 • 3 linguri de miere (45 g).

Pregătirea

 • Rade ceapa sau toaca-o intr-un robot de bucatarie.
 • Acum scurgeți sucul și amestecați-l cu mierea în părți egale.
 • Pentru a termina, adauga sucul de lamaie si lasa preparatul sa se odihneasca 2 ore.
 • Dupa timpul indicat va fi gata de consum.
 • Luați 3 până la 4 linguri timp de 7 zile.
 • reteta alternativa

O alta modalitate de a folosi ceapa ca aliat impotriva tusei este prepararea unui ceai. În acest caz, efectuați următorii pași:

Te-ar mai interesa: Horoscop 6 iunie. Se anunță o sumă mare și neaștep...

 • Tăiați ceapa în 4 părți și puneți-o la fiert în apă la foc mic.
 • Cand s-a fiert, se lasa sa se odihneasca 1 ora.
 • Apoi, strecoară băutura și adaugă în ea 2 linguri de miere.
 • Bea o jumătate de pahar, de 2 ori pe zi, până când simți o îmbunătățire.

Recomandări pentru consumul în siguranță a siropului expectorant de ceapă pentru tuse

Pentru majoritatea adulților și copiilor sănătoși, siropul expectorant de ceapă este considerat sigur. Desigur, aportul lui trebuie să fie moderat și punctual. Cu toate acestea, nu trebuie administrat copiilor sub un an din cauza riscului de botulism.

De asemenea, consumul acestuia nu este recomandat persoanelor cu hipoglicemie, diabet și antecedente de intoleranță la ceapă. Datorită riscului de interacțiuni, nu trebuie administrat concomitent cu medicamente anticoagulante.

Te-ar mai interesa: Slăbește cu dieta Uglov 5 kilograme în 10 zile! Di...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private