Sari la conținut

Siropul care a dus la moartea a zeci de copii a fos retras din farmacie. Anchetă în curs!

Sirop retras din farmacie! Gambia a ordonat marți importatorilor și farmaciilor să suspende vânzările tuturor mărcilor de paracetamol sub formă de sirop, în timp ce guvernul investighează o posibilă legătură între medicament și moartea a zeci de copii, relatează Reuters.

Joia trecută, șeful serviciului de sănătate al țării din Africa de Vest a declarat că a lansat investigația după ce la sfârșitul lunii iulie a fost detectată o creștere a cazurilor de leziuni renale acute în rândul copiilor cu vârsta sub cinci ani.

Copiii au dezvoltat insuficiență renală

Autoritatea de reglementare a medicamentelor, cunoscută sub numele de Agenția de Control al Medicamentului (MCA), a declarat că nu există date suficiente pentru a justifica interzicerea generală a siropurilor care are substanța activă paracetamol, un analgezic adesea folosit pentru a scădea febra copiilor.

Copiii au prezentat simptome precum incapacitatea de a urina, febră și vărsături care au dus rapid la insuficiență renală.

Nu a denumit mărci specifice, dar a spus că unele mostre au fost trimise în străinătate pentru controlul calității.

Săptămâna trecută, oficialii Organizației Mondiale a Sănătății au declarat că dovezile ar indica o origine infecțioasă, cum ar fi apa poluată, nu paracetamolul, dar au subliniat că există multe întrebări fără răspuns.

Guvernul Gambiei investighează dacă decesele a zeci de copii mici din cauza insuficienței renale din ultimele luni sunt legate de sirop.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.