Sari la conținut

Siropul pe care românii îl pot prepara acasă. Lidia Fecioru: Adulţii pot lua câte trei linguri pe zi

Lidia Fecioru
Sursă foto:: arhiva Doctorul Zilei

Lidia Fecioru a dezvăluit la Antena 3 cum se poate realiza un sirop natural acasă. Rețeta este simplă și potrivită atât pentru adulți, cât și pentru copii.

„Se ia o lămâie, o spălăm bine cu apă fierbinte ca să îi luăm ceara, apoi o clătim foarte bine, o înţepăm cu o scobitoare, punem puţină apă la fiert, iar când apa clocoteşte dăm drumul la lămâie în apă şi o fierbem cinci minute.

Înainte de a o pune la fiert îi facem câteva înţepături cu scobitoarea. O fierbem cinci minute, o scoatem, o lăsăm să se răcorească, stoarcem sucul din lămâia uşor fiartă într-un pahar, punem două linguri de glicerină şi 200 de grame de miere, amestecăm bine şi punem la frigider.

Adulţii pot lua câte trei linguri pe zi – dimineaţa, la prânz şi seara, copiilor le dăm trei linguriţe pe zi cu o jumătate de oră după masă.

Dacă tusea este foarte puternică le putem da câte cinci linguriţe pe zi, chiar şi înainte de culcare”, a explicat Lidia Fecioru.

Băutura care întăreşte vasele de sânge şi ridică imunitatea

„Am un leac foarte interesant şi m-am gândit de foarte multe ori dacă să îl dau sau nu. Şi m-am gândit totuşi să îl dau. Sunt foarte mulţi oameni care cresc albine şi produc miere. Şi ei ştiu, cei care au stupi, că în stup mor albine. Unele mor în mod natural.

Albinele de toamnă, cele care au murit toamna. Vara au strâns tot felul de polen, de la fiecare floare şi aceste albine se pot strânge.

Le lăsăm să se usuce bine, le dăm prin maşina de râşnit sau le putem pune într-un bol şi le strivim cu mojarul. Apoi punem o lingură de praf de albine, la jumătate de litru de vodcă sau un alcool nu mai tare de 40 de grade. Fie că avem o pălincă bună, dar nu cu ţuică mai slabă de 40 de grade. Le lăsăm două săptămâni la întuneric. Din când în când mai agităm.

Se pune în sticlă de sticlă, nu în plastic. Şi începem să luăm câte 15-20 de picături, de trei ori pe zi, după masă la o jumătate de oră.

Întăreşte vasele de sânge prevenind accidentele vasculare, vindecă adenomul hipofizal, frigiditatea şi prostata. Şi ridică imunitatea organismului.

E foarte veche, se făcea la mănăstiri”, a explicat Lidia Fecioru într-o altă emisiune Adevăruri ascunse.

Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel