joi, martie 30, 2023

În urma unei decizii, Spitalul Foișor a fost transformat în unitate de suport pentru pacienții bolnavi de Covid-19. Deși Corpul Medical al spitalului s-a opus propunerii, autoritățile au început, cu două zile în urmă, evacuarea pacienților. În prezent, secția ATI este plină de pacienți bolnavi de Covid-19.

Astăzi, primii pacienți bolnavi de Covid-19 au fost internați la Spitalul Foișor. Medicii declară că situația acutală este halucinantă. Nimeni nu i-a instruit pentru primirea pacienților cu SARS-Cov-2 și, mai mult de atât, nu știu cum să procedeze în această circumstanță.

Te-ar mai interesa: Conferința „Galatia 2023” aduce în România special...

Situația revoltătoare de la Spitalul Foișor. Cine este responsabil?

Ioana Constantin, politician PMP, susține că Voiculescu și Arafat ar fi trebuit să fie demiși deja pentru decizia luată. Se pare că aceștia au aprobat transformarea spitalului în unitate de suport COVID fără acordul Corpului Medical.

„Arafat și Voiculescu trebuiau deja demiși. Împreună cu ei trebuie să răspundă și managerul spitalului Foișor.
Nu există justificare pentru ce s-a întâmplat aseară la Spitalul Foișor.

Iar scuzele politice și pasarea responsabilității nu țin. Nimeni nu are nicio scuză pentru felul în care pacienți operați recent au fost scoși din spital. Management execrabil, lipsă de empatie, aroganță, nepăsare și neasumare. Imaginile de la Foișor sunt șocante și revoltătoare. Sistemul e putred. Politizat, corupt, fără resurse, iar acum sufocat de pandemie. Dar asta nu justifică managementul execrabil de aseară și din ultimele luni.

Te-ar mai interesa: ”De ce mă înțeapă inima?” Cele mai frecvente cauze...

Vorbim de săptămâni bune despre lipsa paturilor și a personalului specializat la ATI. Fără soluții și fără pași înainte, observăm. Soluția nu e să evacuezi toate spitalele și să le transformi în spitale COVID. De un an, cei care suferă de orice alte afecțiuni se chinuie să aibă acces la servicii de calitate. Am uitat de pacienții cu afecțiuni oncologice, am uitat de pacienții care au nevoie de dializă, acum evacuăm pacienți recent operați. Este revoltător. Iar dacă domnul Voiculescu s-a împiedicat de un manager, așa cum susține, atunci are un motiv în plus să plece din funcție. Demonstrează încă o dată cât de slab e.

Te-ar mai interesa: Medicii gastro-intestinali împărtășesc alimente pe...

Ministrul Sănătății și Guvernul trebuie să explice clar:

1. Câte paturi avem la ATI în București și în întreaga țară?
2. Care este deficitul de paturi și ce demersuri se fac pentru a se acoperi acest deficit?
3. Care este deficitul exact de personal specializat pentru ATI și ce demersuri se fac pentru a se acoperi acest deficit?
4. Ce măsuri se iau pentru a asigura zi de zi acces la servicii de sănătate pentru pacienții cu afecțiuni grave (cei cu afecțiuni oncologice, cei care au nevoie de dializă etc.)?
5. Cine răspunde pentru situația de la Foișor și ce măsuri s-au luat pentru a nu mai repeta o astfel de situație absolut revoltătoare?”, scrie Ioana Constantin, pe Facebook.

Te-ar mai interesa: Importanța activității fizice și a obiceiurilor al...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private