Sari la conținut

Situație CRITICĂ în Vaslui. Șapte comune din judeţul nu au medic de familie

medici
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Juramantul lui Hipocrate

Situație CRITICĂ în Vaslui. Oamenii din şapte comune aflate în judeţul Vaslui nu au medic de familie! Peste 13.000 de persoane au nevoie de ajutor. Ce se poate face în această situație? 

Şapte comune din judeţul Vaslui nu au medic de familie. Astfel, sunt afectate peste 13.000 de persoane, care sunt nevoite să meargă în alte localități pentru a primi îngrijire atunci când au o problemă de sănătate.

De asemenea, mai multe cabinete din zonă sunt deservite de doctori pensionari, spune șefa Direcției Județene de Sănătate Publică, Mihaela Vlada.

„La această dată, în județul Vaslui, asistența medicală primară este asigurată de un număr de 138 de medici de familie, dintre care 24 de medici sunt pensionari, dar își continuă activitatea. În prezent, avem șapte comune fără medic de familie.

Majoritatea comunelor sunt din zona Bârladului. Aici, populația este asigurată și primește asistență medicală primară de la medici din comunele care dispun de medici sau de medici din municipiul Bârlad”, adeclarat Mihaela Vlada.

Președintele Colegiului Medicilor din România, Daniel Coriu, spunea recent că România are nevoie urgentă de peste 2.000 de medici de familie, la nivel național fiind peste 400 de localități în care nu există nici unul. Potrivit noului contract-cadru al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate pentru acest an, doctorii care aleg să lucreze în zonele rurale vor primi o creștere salarială de 50% timp de șase luni, transmite Radio România Iași.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel