Sari la conținut

Situație fără precedent! Peste 1.000 de bolnavi COVID, în stare gravă la ATI

pacient Covid
sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Un nou val Covid

Din cuprinsul articolului

Situația epidemiologică din România evoluează într-un mod negativ, accelerat. Numărul infectărilor a crescut în mod semnificativ, în timp ce pacienții în stare gravă ocupă, curând, ultimele paturi din secțiile ATI. 

Secțiile ATI sunt primele care se ocupă, în întreg spitalul, susțin medicii. Aceasta este o situație fără precedent, dezvăluind cât de periculoasă este perioada în care ne aflăm.

Locurile la ATI sunt din ce în ce mai pline, însă autoritățile susțin că spitalele vor fi suplimentate cu paturi și, de asemenea, anumite unități medicale vor beneficia de unități mobile.

1.000 de bolnavi COVID la ATI

pacienții bolnavi de Covid-19

În România sunt acum peste o mie de bolnavi COVID în stare gravă în secțiile de terapie intensivă, din cei peste 8700 de pacienți care necesită internare, comunică RADOR.

Creșterea numărului de persoane tratate în unitățile medicale și al celor de la ATI determină autoritățile să caute soluții pentru suplimentarea paturilor din spitale.

Ieri la prânz, în întreaga țară mai erau doar 32 de paturi ATI disponibile, dar numărul lor va crește, a anunțat premierul Florin Cîțu la finalul ședinței de guvern.

„Ministerul Sănătăţii îşi asumă la nivel naţional operaţionalizarea rapidă a noilor paturi de ATI, până la cifra de 1.522. Eu cred că ar trebui să mergem spre 2.000 de paturi, dar asta este ce avem acum informaţii. Cele mai multe dintre acestea vor fi operaţionalizate în Bucureşti, va ajunge în prima fază la 308 paturi ATI pentru pacienţi COVID, Cluj va ajunge la 82 de paturi, Mureş 79 de paturi, Iaşi 77 de paturi, Timiş 71 de paturi.

Am luat legătura cu preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov şi am propus ca Spitalul Judeţean să treacă în regim COVID, a fost de acord, vom folosi şi acest spital, dacă este nevoie, în regim COVID”, a declarat Florin Cîțu.

În Capitală s-a decis ca managerii spitalelor să suplimenteze numărul de paturi atât în zona de terapie intensivă COVID, cât şi în secțiile non-COVID. La Institutul ‘Marius Nasta” va fi din nou amplasată o unitate mobilă ATI, iar Serviciul de Ambulanță va folosi mai multe autospeciale pentru realizarea testării la domiciliu.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel