joi, ianuarie 27, 2022

Varianta Delta face victime în întrega lume, iar acum a luat cu asalt și România, unde numărul persoanelor infectate a crescut îngrijorător. Cu toate că un număr mare de persoane s-au vaccinat, acestea pot face în continuare covid-19, însă o formă mai ușoară după cum menționează specialiștii în sănătate publică.

Semnele infecţiei cu coronavirus încep să difere în cazul celor vaccinaţi în comparaţie cu cei care nu s-au imunizat anti-COVID. Astfel, doctorul Amalia Dan, precizează simptomele la care să fim atenți.

Te-ar mai interesa: Povestea băiețelului care s-a născut cu o inimă în...

„Se pare că aceste strănuturi repetate sunt o caracteristică pentru infecţia cu noua variantă Delta, mai puţin decât pierderea mirosului şi gustului.

Strănutul repetat, un semn al infecţiei cu Delta coronavirus

Nu este obligatoriu ca infectarea cu varianta Delta să fie însoţită de pierderea mirosului. Evident, se asociază durerea de gât, tusea persistentă.

S-au făcut o serie de studii conform cărora, în cazul celor nevaccinaţi tusea persistentă este clar semnul de infecţie cu coronavirus, iar pentru cei care sunt vaccinaţi, fie cu o doză sau cu schema completă, persistă strănutul”, a precizat dr. Amelia Dan la  Sfat de Sănătate.

Te-ar mai interesa: Avertismentul medicului Mihai Craiu: „Dacă nu înce...

În rest, există şi simptome comune, precum dureri de cap, secreţii nazale.

“Simptomatologia clinică este comună cu a infecţiilor respiratorii: dureri de cap, secreţii nazale abundente şi strănutul repetat”, a adăugat medicul.

Pediatrul Amelia Dan ne spune ce avem de făcut pentru ca ai noştri copii să nu se îmbolnăvească la şcoală, dar şi care sunt noile simptome ale infecţiei cu SARS-CoV-2, care ar trebui să ne îngrijoreze.

Te-ar mai interesa: Dr. Mihail Pautov, despre vaccinarea copiilor: „Su...

“În primul rând este important să se stabilească nişte reguli de igienă, în care spălatul mâinilor foarte des să fie regulă de aur”, a spus medicul pediatru Amelia Dan.

Număr record de infectări

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, până ieri, 21 septembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.158.841 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 80 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Te-ar mai interesa: Monica Pop a răbufnit: Totul e o înșelătorie ordin...

1.082.701 pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 6.789 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 80 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private