vineri, august 12, 2022

Varianta Delta se răspândește într-un ritm alarmant, la nivel mondial. Multe țări se confruntă cu noile valuri provocate de tulpina indiană, anunță specialiștii în sănătate. Acest lucru îi îngrijorează pe medici, susținând că tinerii fac parte acum din categoria pacienților cu forme grave de Covid-19.

În România, autoritățile susțin că sistemul medical este aproape de colaps. România a înregistrat ieri aproape 8.700 de noi cazuri de COVID, o cifră mică raportată la ultimele zile, însă diagnosticele au venit în urma unui număr redus de teste. Valul 4 al pandemiei a adus marea majoritate a județelor în scenariul roșu și rate de incidență record, anunță RRA.

Te-ar mai interesa: MEDIC: Atenție la aceste băuturi! Efecte devastato...

Cel mai recent bilanț al pandemiei indică o rată de pozitivare a testelor pentru depistarea infecției cu coronavirus de aproape 19%. Media zilnică a cazurilor noi anunțate săptămâna trecută a depășit 10.000, în timp ce în săptămâna precedentă era de sub 6.500. Altfel spus, în ultimele șapte zile au fost peste 71.000 de cazuri noi, cu 58% mai multe față de intervalul precedent, în timp ce numărul testelor a crescut cu doar 21 de procente.

Alte țări, de asemenea, se confruntă cu o situație epidemiologică îngrijorătoare. În numai 24 de ore, Rusia a înregistrat peste 25.000 de cazuri noi de Covid-19.

Te-ar mai interesa: Oana și Viorel Lis la capătul puterilor: „Să fii c...

Rusia a înregistrat peste 25.000 de cazuri în ultimele 24 de ore

Rusia a înregistrat în ultimele 24 de ore peste 25 de mii de cazuri noi de COVID-19 după o săptămână de creșteri record, motiv pentru care autoritățile au anunțat noi restricții.

Medicul sanitar şef Ana Popov a declarat că în momentul de față manifestările de masă sunt suspendate în toată Rusia, cu excepţia a două regiuni, unde numărul participanților nu poate depăși 3.000.

Te-ar mai interesa: Făcute la 12 noaptea, 12 mătănii către Maica Domnu...

Ea a subliniat că, deși restricțiile impuse la nivel regional corespund situației din teritoriu, se pune stringent problema respectării lor.

Până în prezent autoritățile federale au exclus posibilitatea lockdown-ului, inclusiv în învățământ, lăsând decizia în sarcina regiunilor, unde, pe fondul recentelor creşteri, restricțiile au fost prelungite sau extinse.

În ultima săptămână numărul deceselor a înregistrat cinci recorduri negative absolute, depăşind 6 mii într-o săptămână, pentru prima dată de la începutul pandemiei.

Te-ar mai interesa: Efecte secundare ale paracetamolului: trei semne p...

Cifra infectărilor a fost ieri cea mai mare din 2 ianuarie.

Astăzi a înregistrat o mică creștere, la aproape 25,8 mii, iar numărul deceselor a scăzut la 883, cu 7 mai puține decât maxima absolută de ieri, în timp ce numărul total al deceselor a depășit astăzi 210.000.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private