miercuri, septembrie 23, 2020

Dacă vreți să începeți ziua cu dreptul și să serviți un mic dejun sănătos, cea mai bună alegere ar fi un fel de mâncare pe bază de hrișcă. Acest aliment este foarte sănătos și accelerează metabolismul.

Potrivit healthyfoodteam.com, medicii au demonstrat că hrișca are numeroase efecte pozitive asupra întregului organism, îmbunătățind memoria și capacitatea de concentrare, fiind ideală pentru diabetici.

Citește și:

Hrișca poate fi utilizată și pentru a prepara măști naturale pentru ten, care îmbunătățesc calitatea pielii. Ceea ce se cunoaște mai puțin este faptul că hrișca este mai nutritivă și mai sănătoasă decât toate celelalte cereale.

Chiar dacă are o cantitate mare de carbohidrați, este bogată în proteine, minerale și antioxidanți. Conține o cantitate mare de aminoacizi, fier, potasiu, vitamina B și magneziu, fiind recomandată de medici persoanelor care suferă de anemie, hipertensiune și boli ale ficatului.

Citește și:

Rețetă:

Terciul de hrișcă se prepara extrem de simplu. Turnați 350 de ml de apă într-un ibric, iar în momentul în care începe să clocotească, adăugați hrișca (aproximativ o ceașcă) și lăsați să fiarbă câteva minute. Strecurați lichidul. Puteți consuma oricâtă hrișcă vă doriți, ca atare sau asezonată cu sos de soia.

Persoanele care au ales să mănânce hrișcă dimineața au reușit să slăbească până la 5 kg în numai două săptămâni.

Citește și:

Pentru o detoxifiere blândă de câteva zile, se recomandă hrișcă, în orice cantitate vreți, cât mai multă apă și fructe și legume proaspete, bogate în fibre, esențiale pentru o digestie sănătoasă.

Parteneri