Sari la conținut

Slăbiți ca în Epoca de piatră. Ce conținea dieta femeilor care nu aveau pic de grăsime

“Dieta femeii din Epoca de piatră”, aşa cum a fost denumită de creatorul ei, profesorul american Arthur De Vany, autor al cărţii „The New Evolution Diet”, are la bază tipurile de exerciţii fizice şi obiceiurile alimentare ale oamenilor care au trăit acum 40.000 de ani.

3 sfaturi de bază

Potrivt variantei britanice a revistei Elle, dieta are la bază trei sfaturi principale:

– Mâncaţi trei mese pe zi care să conţină legume fără amidon, fructe şi proteine slabe;

– Săriţi peste mese din când în când pentru a promova un nivel scăzut al insulinei din sânge în timpul repausului alimentar;

– Faceţi puţine exerciţii fizice de intensitate mare şi într-un timp scurt.

Ce poate conţine meniul zilnic

Mic dejun: omletă orientală cu creveţi, şuncă slabă şi rădăcină de ghimbir;

Prânz: salată de conopidă, praz şi de semințe de pin

Cină: somon cu cu salată de pepene galben, pere şi castraveţi.

Încetineşte procesul de îmbătrânire

Potrivit lui De Vany, dacă trăim aşa cum am fost construiţi să trăim, cu perioade intermitente de repaus alimentar, cu surse de hrană şi activităţi variate, vom reuşi să eradicăm alergiile, să ne sporim rezistenţa la stres, dar şi să slăbim şi să ne îmbuntătăţim mecanisemele de regenerare ale organismului, ceea ce va ajuta la încetinirea procesului de îmbătrânire.

Sunt necesare suplimente alimentare

Prin eliminarea din dietă a alimentelor moderne, inclusiv a carbohidraţilor, laptelui şi a mânărurilor procesate, dieta femeii din epoca de piatră promovează un stil de viaţă organic, bazat de mâncăruri care se pot culege, prinde sau vâna. Cu toate astea, pentru a vă asigura că primiţi suficienţi nutrimenţi, se recomandă administrarea unor suplimente alimentare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel