marți, decembrie 6, 2022

În 10 minute, o doza de Coca-Cola îți lovește corpul cu 10 lingurițe de zahăr și în 20 de minute nivelul glucozei din sânge a crescut. Vă spunem care sunt efectele negative pe termen scurt și lung ale consumului de Coca-Cola

Coca-Cola, creată în 1886, formulată inițial în scopuri medicinale, ca sirop pentru a ajuta digestia și a furniza energie, este în prezent asociată cu mai multe efecte negative asupra sănătății.

Te-ar mai interesa: Dana Budeanu, mesaj incendiar pentru ministrul Săn...

Consumul de Coca-Cola are efecte pe termen scurt și efecte pe termen lung atunci când este băut în mod constant, crescând riscul de boli cronice și chiar riscul de deces prematur, avertizează experții în sănătate.

Coca-Cola

Ce se întâmplă cu corpul tău când bei Coca-Cola

10 minute: primești 10 linguri de zahăr

O cutie de Cola are 39 de grame de zahăr, ceea ce este echivalent cu 10 lingurițe de zahăr adăugat. Motivul pentru care nu vomitam se datoreaza continutului de acid fosforic, o substanta care neutralizeaza gustul dulce si face posibil sa se bea.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recomandă să nu consumați mai mult de 6 lingurițe de zahăr pe zi. Doar o cutie de Coca-Cola depășește cu ușurință această cantitate.

Te-ar mai interesa: Șofer de ambulanță, înjunghiat în casa celui pe ca...

20 de minute: creșterea glicemiei

În 20 de minute de la consumarea unui pahar de Coca-Cola, nivelul zahărului din sânge crește rapid, provocând o secreție uriașă de insulină.

Universitatea Autonomă din Mexic explică că zaharurile pe care organismul nu le poate digera sunt transformate în grăsimi și ca urmare apar supraponderalitatea și obezitatea.

40 de minute: cofeina a fost complet absorbită

Coca-Cola conține 57 mg de cofeină la 20 ml de sifon, în timp ce o ceașcă conține 95 mg de cofeină. Cu toate acestea, dozele mici până la moderate de cofeină pot ajuta, de asemenea, la prevenirea somnolenței și la creșterea vigilenței.

Te-ar mai interesa: Metoda prin care Irina Loghin își curăță organismu...

45 de minute: organismul începe să producă mai multă dopamină

Consumul de zahăr adăugat are efecte profunde asupra creierului, ducând la eliberarea de dopamină, care poate stimula o persoană să caute din nou și din nou acea experiență sau substanță.

60 minute: secretie urinara de calciu

După 60 de minute, acidul fosforic fixează calciul, magneziul și zincul în intestin, acest lucru accelerează metabolismul și apoi, dozele mari de zahăr și îndulcitorii artificiali cresc secreția urinară de calciu, explică UNAM.

Te-ar mai interesa: Cum să supraviețuiești unui infarct dacă ești sing...

La o oră după ce ai băut sucul se va declanșa și accidentul de zahăr care va provoca iritabilitate și somnolență.

Inflamaţie

Gazul continut de bauturile racoritoare provoaca inflamatii si favorizeaza digestia proasta.

Efectele pe termen lung ale consumului de Coca-Cola

Cercetătorii de la Departamentul de Sănătate Publică a Facultății de Medicină a UNAM, atrag atenția că consumul de Coca-Cola este asociat cu excesul de greutate, boli de inima, guta, leziuni ale ficatului, obezitatea, diabetul, pietrele la rinichi, astm, decalcifiere, anemie, depresie, digestie proastă, carii dentare, chiar și Alzheimer .

Te-ar mai interesa: Câtă pâine e indicată pe zi? Nutriționist: ”Mental...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private