sâmbătă, iunie 10, 2023

Omul de știință se folosește de TikTok pentru a-și împărtăși descoperirile, iar cea mai recentă dintre ele i-a lăsat pe oameni fără cuvinte. Ce se poate ascunde în jurul băii tale dacă tragi apa fără capacul de toaletă deschis.

Un microbiolog a dezvăluit cât de murdară poate deveni baia ta după ce tragi apa la toaletă – iar rezultatele sunt destul de îngrijorătoare.

Microbiologul Tim Call, în vârstă de 32 de ani, din Utah, a intrat pe contul său TikTok după ce a efectuat un experiment în baia de acasă.

El a decis să testeze calitatea aerului din baie după ce a devenit interesat de efectele activităților din baie asupra calității aerului.

Clipul rezultat a strâns peste 317.000 de vizualizări, iar oamenii au rămas uluiți după ce au văzut ce a descoperit Tim.

El a explicat că experimentul său a venit în două părți – ce se întâmplă fără să tragi apa și ce se întâmplă dacă tragi apa cu capacul ridicat.

După ce a lăsat toaleta timp de 10 minute fără să tragă apa, a găsit doar două colonii bacteriene în vasul de toaletă.

Dar când a tras apa, cu capacul încă ridicat, a găsit cinci colonii bacteriene.

El a spus: „Fac acest conținut pentru că am fost întotdeauna curios de ceea ce creștea în jurul meu și am vrut să văd vizual”, a spus Tim.

„Începe să răspundă vizual la multe întrebări pe care oamenii le-au avut. De data aceasta, am descoperit că aerul nu era nici pe departe atât de murdar pe cât am crezut că va fi. Deși acesta a fost un eșantion de mărimea unui singur exemplar și intenționez să testez mai multe, rezultatele sunt totuși foarte surprinzătoare.

„Sunt extrem de interesată să măresc dimensiunea eșantionului meu pentru a determina dacă acest test a fost doar un caz aberant sau dacă aerul din baie nu este nici pe departe atât de murdar pe cât am perceput.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

V-ar mai putea interesa:

spitale private