Sari la conținut

Șocant! Un bărbat și-a pierdut viața după ce a mâncat stridii crude, de la un stand cu fructe de mare

După moartea unui bărbat care a mâncat stridii crude, oficialii din domeniul sănătății din Missouri au emis un avertisment. Bărbatul de 54 de ani a contractat o bacterie periculoasă după ce a consumat stridii crude de la un stand local de fructe de mare.

Departamentul de Sănătate Publică din St. Louis County a dezvăluit într-un comunicat de presă că persoana, a cărei identitate rămâne nedezvăluită, a cumpărat stridiile de la The Fruit Stand & Seafood din Manchester.

Șocant! Un bărbat și-a pierdut viața după ce a mâncat stridii crude

Bărbatul a căzut victima Vibrio vulnificus, o bacterie despre care se știe că se transmite prin consumul de crustacee crude sau insuficient gătite, inclusiv de stridii, și s-a stins din viață pe 8 iunie, la scurt timp după ce a fost infectat și a primit tratament la Spitalul St. Claire.

Anchetatorii au declarat în comunicat că nu există nicio dovadă că unitatea de fructe de mare ar fi responsabilă pentru contaminare. Stridiile au fost probabil deja infectate înainte de a fi achiziționate de companie.

Ulterior, toate stridiile rămase în unitate au fost puse sub embargo de către departamentul de sănătate.

„Nu există nicio dovadă că proprietarii afacerii au făcut ceva pentru a contamina stridiile, care probabil erau deja contaminate atunci când unitatea le-a primit”, au declarat anchetatorii, adăugând că încearcă să determine sursa stridiilor în cauză.

Simptomele infecției cu Vibrio vulnificus

Potrivit Food Safety News, persoanele infectate cu V. vulnificus experimentează de obicei simptome în decurs de 12 până la 72 de ore după ce au consumat fructe de mare crude sau insuficient gătite. Cu toate acestea, simptomele pot dura până la o săptămână să apară.

Infecțiile cauzate de V. vulnificus se manifestă de obicei ca simptome precum:

În timp ce moartea este un rezultat rar, persoanele cu sistemul imunitar slăbit sunt mai susceptibile la complicații severe. 

Stridiile, renumite pentru capacitatea lor de filtrare a apei, pot absorbi bacteriile dăunătoare, virușii sau paraziții prezenți în apă. Pentru a atenua riscul de a contracta vibrioză, Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) au oferit linii directoare cu privire la modul de preparare a stridiilor pentru consum.

Agenția a spus că oamenii ar trebui să evite să mănânce stridii crude sau insuficient fierte.

Crustaceele fierte trebuie separate de crustaceele crude pentru a preveni contaminarea încrucișată. De asemenea, este important să vă spălați bine mâinile după manipularea crustaceelor ​​crude.

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel