duminică, noiembrie 27, 2022

Un copil a suferit arsuri dureroase după ce a consumat un fruct obișnuit. Mama sa, devastată, a povestit cum băiețelul a mâncat o lămâie verde în curtea casei și ulterior i-a descoperit o rană pe piept, potrivit kidspot.com.au.

„El mânca o lămâie verde în timp ce se juca în piscina. Nu mi-am imaginat că se poate întâmpla asta, iar eu și soțul meu am fost uimiți de felul în care arăta arsura”, a declarat femeia.

Te-ar mai interesa: Neti Sandu: Acești nativi vor intra la cheltuieli ...

Băiețelul a suferit o reacție cutanată mai puțin cunoscută, numită fitofotodermatită – o formă de arsură chimică – chiar în mijlocul pieptului, după ce sucul de lămâie a picurat pe el și s-a produs o reacție chimică la expunerea la soare.

„M-am simțit copleșită când alte mame au spus că nu au idee că există așa ceva. Mi-aș fi dorit să știu despre asta”, a declarat femeia, spunând că vrea să se asigure că „nu i se mai întâmplă și altcuiva”.

Băiețelul se află acum sub îngrijirea unei echipe de medici specializați în arsuri.

Ce este fitofotodermatita

Aceasta este o formă de dermatită vegetală care poate provoca vezicule roșii pe piele.

Te-ar mai interesa: Cum arată sora lui Mihai Trăistariu. Este cu 13 an...

Fitofotodermatita se poate dezvolta la oricine. Nu este o alergie, ci mai degrabă o contaminare accidentală a pielii cu sucul sau seva de la o plantă, urmată de expunerea la soare.

După ce reacția inflamatorie acută dispare, există de obicei o hiperpigmentare postinflamatoare care poate dura ani de zile.

Printre substanțele cu risc ridicat se numără sucul de lămâie, seva de la smochine, țelina și păstârnacul.

Te-ar mai interesa: Horoscop RUNE 28 Noiembrie – 4 Decembrie. Vo...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private