miercuri, decembrie 7, 2022

Soldat rus, operat de chirurgi cu vestă antiglonț. Nikolay Pasenko, în vârstă de 41 de ani, a fost lovit recent de o grenadă ucraineană trasă de un AGS-17 automat și a fost evacuat într-o unitate medicală din regiunea Belgorod, unde o radiografie a dezvăluit explozivul, a informat presa rusă.

Unui soldat rus i-a fost scoasă din piept o bombă ucraineană neexplodată - Stirileprotv.ro

Soldat rus, cu o grenadă neexplodaă în piept, operat de chirurgi cu vestă antiglonț

„Examinarea a arătat că muniția miraculos neexplodată i-a străpuns coastele și plămânii și s-a blocat aproape de măduva spinării, între aortă și vena cavă inferioară, lângă inimă”, a spus ministerul într-un comunicat citat de nypost.com.

Te-ar mai interesa: Ai mereu mâinile și picioarele reci? Uite ce boli ...

Proiectilul tras de un lansator automat de grenade ucrainean i-a sfărâmat coastele și i-a afectat un plămân, înainte de a rămâne blocat în apropierea coloanei vertebrale.

Grenada s-a blocat lângă coloana vertebrală, chiar sub inimă.

„Nu am înțeles ce s-a întâmplat. A fost o lovitură la marginea armurii și asta a fost. Nu mi-am pierdut cunoștința – am continuat să mă mișc. Apoi colegii m-au bandajat”, a spus Nikolay Pasenko.

Junior Sgt. Nikolay Pasenko during surgery

Medicii și-au asumat riscuri imense

Grenada s-a văzut la radiografie, iar tânărul a refuzat inițial operația, pentru a nbu-i pune pe medici în pericol.

„Eram împotrivă. Nu am vrut ca medicii să sufere, deoarece muniția ar fi putut exploda” , a spus Pasenko.

Te-ar mai interesa: Rugăciune pentru sănătate către Sfânta Filofteia. ...

Lt.-colonelul Dmitri Kim, un chirurg militar rus, și echipa sa au îmbrăcat vestele antiglonț pentru a opera un soldat care avea în corp o grenadă neexplodata.

Dar medicii s-au îmbrăcat cu veste antiglonț și au început să opereze, în ciuda avertismentelor că ar putea fi aruncați în aer în mijlocul intervenției chirurgicale.

Bomba umană”. Un rus avea o grenadă neexplodată în el, chiar sub inimă. Medicii care l-au operat să o scoată au purtat veste antiglonț | Digi24

Inițial, bărbatul a refuzat operația, deoarece nu a vrut să îi pună în pericol pe medici din cauza muniției care ar fi putut exploda în orice moment.

Te-ar mai interesa: Îți place mâncarea picantă? Asta spune multe despr...

„În caz de ceva, vom exploda împreună. Am fost avertizați că există riscul detonării muniției, dar nimeni nu a refuzat”, a spus Kim.

„Nu se întâmplă în fiecare zi să scoți o grenadă dintr-o persoană și într-un loc în care deplasarea la dreapta sau la stânga poate duce la moartea pacientului”, a spus el.

Operația a avut succes și soldatul s-a trezit ulterior pentru a le mulțumi chirurgilor „eroi”.

Te-ar mai interesa: Cea mai tristă știre din România. O treime dintre ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private