sâmbătă, noiembrie 26, 2022

Avea deja metastaze, dar credea că are doar hemoroizi. Era cancer colorectal în stadiul IV. „Întotdeauna voi avea cancer, dar trăiesc viața la maxim”.

„Încă de la început, m-am simțit atât de confortabil cu medicii, asistentele și clinicienii care îmi ofereau recomandări de tratament.

Mi-au explicat că nu-mi puteau vindeca cancerul, dar că mă vor ajuta să trăiesc cu el”,sunt vorbele unui pacient care a trecut prin cancerul colorectal stadiul IV.

Te-ar mai interesa: Clipe dificile pentru Cristina Șișcanu și Mădălin ...

Pentru că își dorește să învățăm din această lecție pe care el o plătește atât de scump, Ed a împărtășit lumii povestea sa cu boala într-un testimonial publicat pe site-ul Cancer Treatment Centers of America. 

A făcut mărturii despre cum a crezut că este vorba doar despre un hemoroid, când, de fapt, o tumoră malignă cu metastaze puternice îi amenințau viața.

Ed a povestit cum s-a luptat luni întregi cu boala sa, iar când spera că tratamentele îl ajută, cancerul avansa din ce în ce mai agresiv.

Într-un final, a găsit soluția, iar acum chiar el este cel care ajută alți pacienți care se luptă cu boala nemiloasă.

Te-ar mai interesa: HOROSCOP 26 noiembrie: Luna traversează zodia Capr...

„Am crescut în sudul Floridei. Mi-am cunoscut soția, Sandy, la un turneu de volei la care ea juca. Absolvisem recent liceul și mă întorsesem în vizită la școală.

Ne-am cunoscut după meci și am început curând să ne întâlnim. Când părinții lui Sandy au anunțat că se mută, am cerut-o pe Sandy de soție pentru a putea fi pentru totdeauna alături de mine.

Suntem căsătoriți de aproape 40 de ani. Sandy și cu mine avem trei fiice minunate, Jennifer, Jaime și Kaitlyn. Pe lângă faptul că suntem mândri bunici ai nepoatei noastre, avem mai multe pisici și câini nepoți.

Te-ar mai interesa: OMS trage semnalul de alarmă: Amenințare globală i...

Ed a fost detectiv și conducător K9 pentru narcotice

Ne-am petrecut cea mai mare parte a vieții în Florida. Am fost detectiv în cadrul Unității de Investigații Speciale din cadrul Departamentului de Poliție al orașului Homestead și conducător K9 pentru detectarea narcoticelor.

Sandy a fost manager de îmbunătățire a performanțelor la centrala nucleară Turkey Point. Amândoi ne-am pensionat în 2016.

Ne-am bucurat întotdeauna de un stil de viață sănătos.

Te-ar mai interesa: Un apropiat al Prințului Philip șochează: Regina E...

Ne place să facem sport, să fim activi și să facem exerciții fizice.

Ne-am planificat să ne bucurăm de pensionare și să ne îndeplinim lista de lucruri de făcut.

Apoi, la câteva luni după pensionare, nu m-am simțit în apele mele.

Care au fost primele semne care l-au speriat

Am observat sânge în scaunele mele. Avusesem de-a face cu un hemoroid cu câțiva ani înainte, așa că am crezut că asta era problema.

Am urmat aceiași pași de autoîngrijire pe care medicul meu îi instruise anterior. Dar, pe măsură ce timpul trecea, am început să simt multă presiune și am început să slăbesc.

Te-ar mai interesa: Avertismentul medicilor: acest tip de pește este e...

Când starea mea s-a înrăutățit, am programat o vizită la medicul meu, care s-a întâmplat să cadă la doar câteva zile după ce Sandy s-a pensionat.

Ne-am întâlnit cu chirurgul colorectal, care a spus că era sigur în proporție de 99% că aveam o tumoare malignă, dar rezultatele biopsiei vor trebui să confirme acest lucru.

Am fost devastat și în stare de șoc. Întreaga mea lume s-a întors cu susul în jos. Gânduri groaznice îmi treceau prin minte.

„Mintea mea era plină de griji”

Îmi făceam griji cu privire la modul în care le voi spune copiilor noștri dacă aș fi avut cancer. Mintea mea era plină de griji. Rezultatele testelor au confirmat că aveam o tumoră malignă mare, era adenocarcinom rectal.

Apoi am făcut o scanare PET care a identificat metastaze pulmonare: trei pete foarte mici pe plămânul stâng. 16 iunie 2016 a fost ziua în care am aflat că aveam cancer rectal în stadiul IV.

Acel moment ne-a schimbat viețile într-un mod pe care nu ni l-am fi putut imagina niciodată”, mai povestește Ed.

Experiența radioterapiei și a chimioterapiei

Fostul polițist mai spune că, la indicațiile medicului său a început tratamentul la nivel local, la un spital din apropierea sa. „Tratamentul meu a început cu radioterapie și chimioterapie orală.

Radioterapia a micșorat tumora rectală cu 80%. Rezultatele au fost fantastice iar medicul a considerat că fac progrese mari.

Apoi am început chimioterapia prin perfuzie și am finalizat 12 cicluri. Am tolerat efectele secundare. Știam că trebuie să rămân concentrat și să trec peste asta.

Testele au arătat că cancerul din plămâni începuse să crească, iar cancerul rectal era neschimbat. În acest moment, medicul meu mi-a recomandat o intervenție chirurgicală pentru îndepărtarea tumorii rectale.

Am programat intervenția chirurgicală, iar aceasta urma să aibă loc la aproape un an de la diagnosticul meu inițial.

Înainte de operație, am efectuat o altă scanare, care a arătat că cancerul se răspândise la plămânul meu drept. Am fost șocat și dezamăgit. Cu toate acestea, intervenția chirurgicală era în continuare axată pe tumora rectală.

Chirurgul mi-a îndepărtat tumora rectală, iar marginile erau bune, așa că a efectuat o rezecție. Dar recuperarea mea a fost foarte grea.

Dureri îngrozitoare, analgezice puternice

Șederea mea în spital s-a dublat, de la cele patru zile anticipate la 10. Aveam dureri îngrozitoare și luam analgezice puternice. La spital nu mi s-a mai dat mâncare și am slăbit foarte mult. Când am ajuns în sfârșit acasă, recuperarea a fost lungă și grea.

Am început un alt ciclu de chimioterapie cu medicamente diferite în septembrie 2017. Am avut mult mai multe efecte secundare în urma acestui tratament.

Eram foarte slăbit și mă confruntam cu multe dureri. Am cărat cu mine peste tot o pernă pe care să stau. Calitatea vieții mele era diminuată. Apoi, rezultatele testelor au arătat că cancerul nu încetinea.

Pe măsură ce cancerul a continuat să crească și să se răspândească, am simțit că pierdusem lupta. Am început să-mi pierd speranța.

7 noduli la plămâni

Oncologul meu și chirurgul pulmonar mi-au recomandat o operație la plămâni. Aveam șapte noduli mari în plămâni pe care doreau să mi-i îndepărteze.

Am fost speriat când mi-au spus că operația va fi foarte dureroasă, iar recuperarea va fi dificilă. Eram ezitant în privința unei alte intervenții chirurgicale.

Sandy a fost categorică în privința faptului că dorea să-mi găsească alte opțiuni și a început să cerceteze tratamente.

Într-o zi, Sandy se uita la o factură pentru o lucrare de laborator și a început să o studieze. A cercetat codurile pentru a vedea ce înseamnă fiecare dintre ele.

În urma cercetărilor sale, a citit despre testele genomice avansate și despre rolul acestora în identificarea terapiilor țintite.

Am decis să mergem la spitalul din Newnan, Georgia, pentru a ne întâlni cu o echipă de medici și asistente care să personalizeze un plan de tratament pentru mine. Eram entuziasmat să obțin o a doua opinie.

Am condus de la casa noastră din Florida până la spitalul din Georgia în aprilie 2018. După ce am finalizat o serie de teste și scanări, ne-am întâlnit cu echipa mea de îngrijire.

Oncologul meu a discutat opțiunile și a propus teste genomice avansate pentru a încerca să identifice mutațiile care determinau creșterea tumorilor mele.

Chirurgul toracic a recomandat o rezecție la plămânul meu drept pentru a îndepărta tumorile și pentru a obține probele de țesut necesare.

Încă de la început, m-am simțit atât de confortabil cu medicii, asistentele și clinicienii care îmi ofereau recomandările de tratament.

Mi-au explicat că nu îmi puteau vindeca cancerul, dar că mă vor ajuta să trăiesc cu cancerul meu. Atunci când vor fi disponibile noi progrese în domeniul cancerului, le vor căuta pentru a le încorpora în tratamentul meu, după caz.

Am luat parte la procesul de decizie, ceea ce a fost foarte important pentru mine.

O lună mai târziu, chirurgul a efectuat o intervenție chirurgicală la plămânul meu drept în mai 2018.

Am putut părăsi spitalul a doua zi după operație și nici măcar nu a fost nevoie să iau medicamente pentru durere.

Important este că au recoltat, de asemenea, țesut pentru teste genomice, care au arătat că mutația mea era HER-2 pozitivă cu amplificare.

Rezultatele testelor genomice au identificat terapii țintite specifice cancerului meu. Medicii ne-au explicat medicina de precizie. Au discutat despre tipurile de terapii țintite care urmau să fie utilizate și ne-au vorbit despre potențialele efecte secundare.

După ce am trecut în revistă opțiunile mele, am decis să mă operez la plămânul stâng pentru a îndepărta nodulii rămași. Știam că, în cazul în care cancerul revenea, oncologul meu avea un plan solid bazat pe mutația specifică a cancerului meu.

Următoarea mea operație la plămân a fost în iunie 2018. Mi-au scos patru noduli și mi-au îndepărtat complet lobul inferior al plămânului stâng.

„Mă simțeam bine”

Recuperarea a fost din nou rapidă, iar eu am ieșit din spital în două zile. O lună mai târziu, radiografiile au arătat că capacitatea mea pulmonară s-a îmbunătățit și aproape că revenise la nivelul de dinainte de operație.

Mă simțeam foarte bine. Am simțit că mi-am recăpătat viața. Nu mai existam pur și simplu, ci trăiam. Am putut să revin la stilul de viață pe care îl aveam înainte de cancer”, a mai spus Ed, în testimonialul pentru Cancer Treatment Centers of America, preluat de DC Medical.

Astfel de lecții de viață ar trebui să ne dea tuturor de gândit și să nu mai amânăm analizele de rutină, măcar la un an… Altminteri, nu se știe. Mai ales că sistemul medical din România nu este nici pe departe ca cel din America…

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private