Sari la conținut

Solicitarea Colegiul Medicilor din Germania legată de medicii străini

Medic
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Aspecte controversate ale Jurământului lui Hipocrate

Solicitarea Colegiul Medicilor din Germania legată de medicii străini. Organizația dorește schimbarea procedurilor legate de acreditarea unui medic străin care dorește să activeze în Germania.

Numărul medicilor fără cetățenie germană a ajuns la aproximativ 64.000

Colegiul Medicilor din Germania solicită grăbirea procesului de recunoaștere a aptitudinilor profesionale ale medicilor străini, pe fondul lipsei de specialiști în sistem. Complexitatea procedurilor germane duce la timpi lungi de așteptare, iar asociația medicală amintește că numărul medicilor fără cetățenie germană a ajuns anul trecut la un nivel record, de aproximativ 64.000.

Solicitarea Colegiul Medicilor din Germania urmărește urgentarea procesului de integrare a medicilor străini

Colegiul Medicilor din Germania admite că activitatea diferitelor instituții responsabile pentru acreditarea unui medic străin necesită îmbunătățiri. Potrivit vicepreședinte colegiului, Ellen Lundershausen, problema rezidă în procesul de echivalare a studiilor de medicină din țara de origine cu cerințele din Germania, ceea ce necesită verificarea individuală a unui număr mare de documente.

Procedurile de recunoaștere durează mult atunci când documentele doctorului străin nu sunt complete, ori când resursele de personal din cadrul instituțiilor germane nu permit o verificare mai rapidă, explică Lundershausen.

În prezent, landurile federale – care sunt responsabile pentru recunoașterea medicilor străini – pot încredința examinarea dosarului de echivalare a studiilor în medicină unui birou comun de expertiză, special înființat la Bonn.

Directoarea acestuia, Carola Dörfler, precizează că evaluarea echivalenței poate dura între șase luni și un an, între altele, din cauza creșterii din ultimul timp a numărului de solicitanți din Turcia și Ucraina.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel