Sari la conținut

Universitatea de Medicină şi Farmacie din Cluj Napoca, acreditată internaţional

medici
Sursă foto: jennycepeda/Pixabay

Din cuprinsul articolului

Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca a primit acreditare internaţională din partea a Agenţiei Independente pentru Acreditare şi Rating (IAAR).

„Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca a primit acreditarea internaţională din partea prestigioasei Agenţii Independente pentru Acreditare şi Rating, IAAR. Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca a obţinut acreditarea internaţională, pentru următorii cinci ani, din partea Agenţiei Independente pentru Acreditare şi Rating (IAAR, Astana, Kazakhstan), recunoscută de către Federaţia Mondială de Educaţie Medicală (WFME). IAAR este înregistrată în Registrul European de Asigurare a Calităţii pentru Învăţământul Superior (EQAR) şi este membră cu drepturi depline a Asociaţiei Europene pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior (ENQA)”, se arată într-un comunicat trimis, de UMF Cluj.

Potrivit sursei citate de Agerpres, procesul de acreditare a implicat evaluarea riguroasă a gradului de îndeplinire a nouă standarde principale (Misiune şi rezultate; Program educaţional; Evaluarea studenţilor; Studenţi; Cadre didactice/ Personal academic; Resurse educaţionale; Evaluarea programului; Guvernanţă şi administraţie; Înnoire continuă) şi a 123 de criterii sau indicatori. În total, dintre aceste 123 de criterii, UMF „Iuliu Haţieganu” a îndeplinit 119, adică 96,74%.

„Suntem foarte mândri de această recunoaştere internaţională. Acreditarea IAAR confirmă angajamentul nostru de a oferi educaţie medicală de cea mai înaltă calitate şi de a sprijini dezvoltarea profesională a studenţilor noştri.

Vom continua să investim în infrastructura universităţii şi să îmbunătăţim serviciile oferite pentru a răspunde cât mai bine nevoilor comunităţii noastre academice.

Această acreditare consolidează poziţia UMF „Iuliu Haţieganu” de lider în educaţia medicală din România şi Europa de Est, asigurându-se că absolvenţii săi sunt pregătiţi să răspundă provocărilor din domeniul medical la nivel global”, a declarat prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul UMF „Iuliu Haţieganu”.

Puncte forte remarcate de evaluatori

Comisia de evaluatori a fost impresionată de nivelul de excelenţă şi de standardele înalte atinse de facultatea noastră. Această realizare subliniază importanţa Facultăţii de Medicină în peisajul educaţional internaţional şi consolidează poziţia UMF „Iuliu Haţieganu” ca un centru de excelenţă în educaţia medicală, atrăgând studenţi talentaţi din toate colţurile lumii şi contribuind la progresul medicinei la nivel global.

Obţinerea acestei acreditări, până la finalul anului 2024, este obligatorie pentru Facultăţile de Medicină pentru recunoaşterea diplomelor de studiu ale absolvenţilor de medicină care doresc să urmeze o carieră în domeniul medical în Statele Unite ale Americii şi în ţările central şi est-europene.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel