joi, februarie 9, 2023

Solstițiul de Iarnă 2022. Cristina Demetrescu, astrolog, a dezvăluit la Antena 3 ce aduce „tropicul Capricornului”. Solstițiul din 21 decembrie: cea mai lungă noapte din an.

„Harta care se ridică pe acest Solstițiu ne poate da anumite informații, mai ales că peste două zile vom avea și o Luna Nouă în Capricorn, acolo unde acum intră soarele pe 0 grade. Se schimbă în primul rând zodia.”, a spus Cristina Demetrescu, la Antena 3 CNN.

Te-ar mai interesa: Un medicament luat frecvent de oameni ar putea cre...

„Harta ne atrage atenția asupra problemelor medicale din perioada acesta, pentru că avem și un Marte retrograd în Gemeni, și asta conduce foarte mult la viroze și probleme de genul acesta. La probleme legate de drumuri naționale și internaționale. Și la schimbări de direcție și de soartă pentru mulți, vorbim la nivel mic și mare.

Capricornul și Luna Nouă vorbesc despre domolirea unor emoții, care până în perioada asta au fost foarte mari.

Lumea, atâta vreme cât au fost planetele în Săgetător, își dorește foarte mult. Acum va fi o perioada de organizare și de adaptare la cât avem, și atunci emoțiile acestea se țin mai mult sub control.

Te-ar mai interesa: ALERTĂ ALIMENTARĂ! Chipsuri contaminate cu o subst...

Nu vom mai fi atât de supărați pentru că ne dorim Luna de pe cer, ci pur și simplu învățăm să ne adaptăm un pic.”, a mai precizat astrologul.


Obiceiuri pentru solstițiul de iarnă 2022

Solstițiul de iarnă, la fel ca orice alt eveniment major din România, are o serie de tradiții și obiceiuri. Această zi păstrează amintirea jertfirii violente a zeului adorat, prin substituirea acestuia cu arborele sacru, bradul sau stejarul, tăiat și incinerat simbolic în noaptea de Crăciun, cu taurul, reprezentat de o mască, Capra, Brezaia, Ţurca sau Boriţa.

Te-ar mai interesa: O legendă a muzicii populare considerată „Tezaur u...

După ce însoțește cetele de colindători, acesta este omorât simbolic. Solstițiul de iarnă aduce și tradiția porcului, reprezentare neolitică a spiritului grâului, sacrificat ritualic la Ignatul Porcilor (20 decembrie).

Nopțile solstițiului aduc o altă tradiție, atestată în mai multe zone etnografice din țară. Legenda spune că, în această noapte specială, feriga va înflori. Cel care surprinde momentul, va avea noroc în casă și în dragoste, scrie EVZ.

Te-ar mai interesa: Condimentul anti-cancer care ajută la eliminarea g...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private