duminică, iunie 20, 2021

Savanții chinezi s-au gândit să modifice genele porcilor, pentru a fi mai sănătoși pentru cei care îi consumă. Pentru a ajunge direct la sursa de carne cu colesterol, savanții s-au îndreptat spre porci.

Așadar, au creat o rasă nouă, cu mai puțină masă decât porcii normali. Încă nu se știe dacă aceste animale vor ajunge și în Europa, întrucât pe continentul nostru, legislația este diferită.

Oamenii de știință au folosit o tehnică revoluţionară de editare genetică numită CRISPR, care poate fi programată să introducă noi informaţii genetice într-un loc ales, așa au fost creați porcii cu carne mai săracă în grăsimi și colesterol.

Potrivit livescience.com, a fost introdusă o genă la nivel embrionar, care stimulează apariția unei proteine care permite reglarea corpului la temperaturi scăzute, cu arderi metabolice

inteligente. Este o proteină pe care suinele și-au pierdut-o, în timp.

Aceşti embrioni au fost implantaţi în 13 femele, născându-se în total 12 porci. Cercetătorii au observat că ei îşi pot regla temperatura corpului în condiţii de frig, spre deosebire de porcii normali.

Reglarea temperaturii corporale a fost principalul motiv al studiului, pentru a fi date uitării metodele de până acum ale fermierilor: clasicele lămpi de căldură, și așa ineficiente.

Mai mult, cercetătorii au spus că acești porci care se încălzesc singuri vor avea și o medie de viață mai mare.

Ultimele stiri

Parteneri