Sari la conținut

Soluția la îndemâna oricui pentru curățarea căilor respiratorii și a plămânilor

respiratie
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Tehnici de respiratie

Soluția ideală pentru curățarea căilor respiratorii și a plămânilor este: oțetul! Inhalațiile cu oțet sunt un leac transmis din moși strămoși, folosit de popoarele din întreaga lume.

Dacă asiaticii îl folosesc ca și dezinfectant, chinezii fierb oțet pentru a purifica aerul dintr-o încăpere.

Oțetul este atât de puternic, încât poate desfunda căile respiratorii blocate cu mucus din cauza unei răceli la cap sau la plămâni.

Este un remediu simplu dar eficient pentru congestia nazală, sinusală și pectorală.

Cum facem o inhalație cu oțet acasă?

Avem nevoie de următoarele ingrediente:

  • ½ cană de oțet
  • ¼ linguriță de cayenne
  • 2-3 căni de apă fierbinte

Puneți apa la încălzit.

Între timp, turnați oțetul într-un bol mare.

Adăugați pudra de cayenne și amestecați bine, până când aceasta se dizolvă complet. Când sunteți gata pentru inhalație, luați un prosop gros de baie. Turnați apa proaspăt fiartă peste oțet și acoperiți-vă capul cu prosopul. Stați deasupra bolului, inhalând aburii fierbinți, timp de 15 minute.

Vaporii fierbinți ai oțetului vor pătrunde în membranele mucoase și vor „sparge” congestia. Totodată, oțetul are proprietăți antiseptice, ceea ce îl face și mai util în eliminarea patogenilor care au provocat infecția.

Cayenne are de asemenea un efect stimulant asupra mucusului și a fluxului sanguin, pe care le pune în mișcare. Pe măsură ce se desfundă sinusurile și căile pulmonare, mucusul va începe să curgă abundent, astfel că veți simți nevoia să vă suflați nasul de mai multe ori.

Așadar, asigurați-vă de asemenea că aveți și șervețele la îndemână.

Efectul inhalației va fi și mai bun asupra sistemului respirator dacă veți infuza și câteva plante în oțetul fierbinte, precum mentă sau lumânărică.

Autoarea acestei rețete precizează că inhalația cu oțet funcționează rapid, însă nu este un tratament-minune. Nu va rezolva complet problema după prima inhalație.

Trebuie să faceți mai multe proceduri pentru a elimina cât mai mult din excesul de mucus acumulat în sinusuri și plămâni și pentru a grăbi procesul de vindecare.

În acest sens, pot fi făcute 3-6 inhalații pe zi. Veți vedea că după mai multe inhalații, căile respiratorii vor începe să se curețe. Inhalația cu oțet este recomandată și în durerile de cap. Ca efect secundar benefic este și curățarea pielii.

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel