Sari la conținut

Soluția-minune împotriva transpirației excesive

Odata cu sosirea verii, incepe si agravarea problemelor legate de transpiratia excesiva. In cazul multor persoane, deodorantele sau antiperspirantele din comert nu sunt suficient de puternice pentru a opri transpiratia si, odata cu aceasta, mirosul neplacut. Problema devine atat de stanjenitoare incat persoanele respective evita sa iasa din casa si intreaga lor activitate zilnica are de suferit, orice haina fiind patata imediat la axila.

Transpiratia sau secretia sudorala este un proces natural si vital ce mentine temperatura normala a organismului, dar contribuie si la hidratarea pielii. Secretia este controlata de sistemul nervos, asadar nu doar temperaturile ridicate sau efortul fizic pot provoca transpiratia excesiva, ci si emotiile, starile de nervozitate sau stresul. Zonele care sunt afectate de hiperhidroza sunt in primul rand axilele, palmele, talpile, dar si fata.

Cum sa mentii axilele uscate intreaga vara

Una din cele mai eficiente metode de a tine sub control hiperhidroza este injectarea toxinei botulinice. Botoxul sau toxina botulinica este o proteina naturala, purificata, care blocheaza pentru un anumit timp secretia glandelor sudoripare din zona unde este injectata.

„Substanta este aprobata pentru a controla transpiratia excesiva la nivelul axilei si al palmelor. Injectarea se face in cabinet, dureaza aproximativ 10 minute si nu exista nicio restrictie in activitatea de dupa interventie. Procedura presupune injectarea unor cantitati mici de toxina botulinica in piele, la nivelul glandelor sudoripare care determina transpiratia. Numarul de injectari depinde de zona care se doreste tratata”, explica Dr. chirurg estetician Calin Dobos.

Injectarea in palme sau in picioare poate fi in unele cazuri mai dureroasa, iar atunci se poate folosi anestezia locala. Efectul injectarilor se observa in doua pana la 14 zile, iar rezultatul dureaza sase-opt luni. Asadar, injectarile cu toxina botulinica nu trateaza definitiv hiperhidroza, iar simptomele vor aparea din nou, treptat. Injectarea toxinei botulinice este cea mai eficienta terapie nechirurgicala in formele localizate de hiperhidroza.

Tratamentul cu toxina botulinica nu este indicat persoanelor care sufera de afectiuni musculare sau boli cronice grave, femeilor insarcinate si femeilor care alapteaza. Interventia nu este daunatoare pentru organism fiindca are efect pe zone restranse, limitate si nu conduce la acumularea de toxine in organism. Pretul injectarilor cu toxina botulinica pentru axile sau palme este de 500 de euro. Mai multe informatii despre interventiile estetice aflati pewww.drdoboscalin.ro.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel