joi, martie 30, 2023

Căderea părului, sau alopecia, reprezintă o afecțiune dermatologică a foliculilor piloși. Aceasta se manifestă prin pierderea unei cantități neobișnuite de păr și poate avea diferite cauze. Printre acestea se află ereditatea, modificările hormonale, administrarea unor medicamente, coafatul excesiv și stresul puternic. Cum poți ameliora această afecțiune și de ce anume are nevoie părul tău pentru a-și menține sănătatea?

Căderea părului este o afecțiune ce afectează atât bărbații, cât și femeile. Cu toate că aceasta apare în mod frecvent odată cu înaintarea în vârstă, alopecia poate avea mai multe cauze. Lipsa de vitamine esențiale sănătății părului, stresul puternic, dezechilibrul hormonal sau coafarea excesivă pot duce la pierderea neobișnuită a părului. Totuși, dacă te confrunți cu această problemă, poate fi reversibilă. Ce trebuie să faci pentru a-ți menține părul puternic și sănătos?

Te-ar mai interesa: Adăugarea acestor legume în dietă ajută la reducer...

Masajul scalpului

Masajul la nivelul scalpului stimulează circulația sangvină și favorizează creșterea sănătoasă a părului. Acesta se face cu ajutorul degetelor, în sens circular. Este recomandat în special înainte de rutina de îngrijire și spălare a părului. Acesta trebuie făcut prin mișcări delicate, pentru a evita deteriorarea părului.

Îngrijirea corespunzătoare

Rutina personală de îngrijire a părului este esențială. Trebuie să cunoști ce tip de păr ai și care este tendința sa de îngrășare. În funcție de acest lucru, te poți asigura că îți îngrijești părul după nevoile sale, fără a-l spăla prea des sau prea rar, acțiuni ce pot dăuna scalpului și, implicit, structurii firului de păr.

Te-ar mai interesa: Risc uriaș pentru copiii care caută validare pe In...

Alimentație

Părul are nevoie de un complex de vitamine și minerale pentru a fi puternic și sănătos. În lipsa acestora, rădăcina firului de păr poate fi afectată, favorizând căderea părului. Părul are nevoie de vitaminele A, B 7 (biotină), B-12, B 3, B9 (acid folic), C, D, E și zinc. Acestea se găsesc în fructe, legume, lactate, ouă, nuci și semințe.

Cafeinaa

Cafeina este o substanță care stimulează rădăcina firului de păr, îi oferă energie și o protejează de hormonul masculin testosteron, atunci când nivelul de estrogen scade. Schimbările hormonale, precum diminuarea estrogenului din organism, provoacă de obicei alopecie.

Te-ar mai interesa: Studentă la medicină, omorâtă de un medicament cum...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private