duminică, octombrie 17, 2021

Sondaj Avangarde pe tema covid. Doar 30% dintre români s-ar vaccina anti-covid. 25% se declară împotriva vaccinării.

Conform unui sondaj Avangarde, realizat în perioada 15-17 noiembrie, peste trei sferturi din cei chestionați

(76%) cred în existența coronavirusului. Cu toate acestea, 36% dintre cei chestionați spun că ar aștepta să vadă efectul vaccinului asupra celorlalți, „după o perioadă în care vor vedea că oamenii care s-au vaccinat nu au pățit nimic”.

Sondajul Avangarde este realizat în perioada 15-17 noiembrie pe un eșantion de 815 persoane prin metoda CATI (telefonic), cu o marjă de eroare de 3, 3%.

După cum se preconizează, în prima parte a anului viitor există posibilitatea ca vaccinul pentru Covid 19 să fie disponibil pe piața. Dvs. personal vă veți vaccina împotriva Covid 19?”, este întrebarea

la care participanții la sondaj au fost chemați să răspundă.

Procentul celor care se declară pentru vaccinarea anti-covid este mai mare decât cel al celor care se declară împotrivă. 30% răspund „cu siguranță, da”, 36% spun că se vor vaccina ”dar după o perioadă în care vor vedea că oamenii care s-au vaccinat nu au pățit nimic” iar 25% dintre cei chestionați spun că nu se vor vaccina.

Dintre cei care susțin că nu se vor vaccina, 24% spun că nu cred în general în vaccinare și 72% susțin că nu cred în eficiența acestui vaccin. Potrivit sondajului Avangarde, dintre cei care spun că nu se vor vaccina, 36%

au studii sub liceu, 40% au liceul și 24% peste liceu.

Sondaj Avangarde pe tema covid. Alte răspunsuri relevante

  • Raed Arafat este considerat cel mai eficient dintre demnitarii statului implicați în gestionarea pandemiei (33%), urmat de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru (29%).
  • 26% dintre cei chestionați spun că președintele Iohannis a avut o prestație bună, în vreme ce pentru Ludovic Orban au optat 23%. Clasamentul reprezintă procentul celor care au acordat o notă între 7-10 în funcție de cât de bine au considerat că a gestionat fiecare dintre aceștia pandemia.
  • 31% cred că cifrele

    sunt reale iar 49% cred că sunt schimbate în funcție de interesul autorităților.

  • 67% dintre cei chestionați cred că decizia carantinării unei localități ar trebui luată de autoritățile locale, în timp ce 23% cred că aceasta ar trebui să aparțină guvernului.

 

Ultimele stiri