miercuri, noiembrie 30, 2022

Moderna a anunțat recent propriul vaccin anti-Covid-19. Iată care va fi prețul noului vaccin și în funcție de ce factori această sumă variază.

Potrivit indianexpress.com, compania farmaceutică americană Moderna va solicita guvernelor o sumă cuprinsă între 25 și 37 de dolari pentru noul vaccin. Moderna susține că vaccinul anti-Covid-19 are o eficiență de 94.5% împotriva noului coronavirus. Prețul noului vaccin poate varia în funcție de anumiți factori, precum numărul de doze comandate.

”Vaccinul nostru costă aproape la fel ca cel pentru gripă, cu un preț cuprins între 10 și 50 de dolari”, a susținut directorul general al comaniei, Stephane Bancel.

Te-ar mai interesa: Horoscop 1- 15 decembrie 2022, cu Cristina Demetre...

La începutul acestei săptămâni, un oficial european, implicat în discuțiile privitoare vaccinului, a susținut că U.E. vrea să ajungă la un acord cu Moderna. Conform contractului, U.E. va primi milioane de doze de vaccin la un preț individual mai mic de 25 de dolari.

”Nimic nu s-a semnat încă, dar ne apropiem de un contract cu Comisia Europeană. Dorim să furnizăm vaccinurile în Europa și suntem implicați în discuții constructive”, a susținut Bancel pentru Welt am Sonntag.

Moderna a susținut că vaccinul experimental are o eficiență de 94.5%, conform rezultatelor din ultima etapă a studiului clinic. Astfel, Moderna devine al doilea producător de vaccinuri, oferind rezultate peste așteptări.

Te-ar mai interesa: Sfaturi de la prof. Vlad Ciurea pentru somn linișt...

Uniunea Europeană se află în discuții referitoare la achiziționarea vaccinului experimental anti-Covid-19 încă din iulie.

De asemenea, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a precizat că vaccinurile pot fi aprobate până la sfârșitul anului 2020.

”Dacă procedurile vor decurge conform înțelegerilor, Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) ar putea oferi companiilor Pfizer/BioNTech și Moderna autorizația de vânzare a vaccinurilor în a doua jumătate a lunii decembrie”, a susținut Ursula von der Leyen.

Te-ar mai interesa: Opt metode eficiente să elimini acidul uric și să ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private