Sari la conținut

Sondaj Avangarde: câți români sunt dispuși să se vaccineze împotriva coronavirusului?

Sondaj privind situația românilor dispuși să se vaccineze.

Marius Pieleanu, directorul Avangarde, a dezvăluit, datele unui sondaj recent de opinie care a cuprins mai multe subiecte, printre care și cele legate de pandemie.

Sondajul arată că doar 30% dintre români declară că se vor vaccina, după ce vaccinul va fi disponibil în România.

„Probabil că nemulțumirea față de clasa politică va rezulta clar din percepția față de pandemie. Și vă dau o cifră care o să vă îngrijoreze, e reală și o vom publica zilele viitoare: doar 30% dintre români declară că se vor vaccina”, a declarat Marius Pieleanu.

România va începe campania de vaccinare pe data de 27 Decembrie, când vor ajunge primele 10.000 de doze de vaccin în țară. Pentru început, vor fi vaccinate 5000 de cadre medicale din 10 Spitale covid din întreaga țară.

Români dispuși să se vaccineze

Președintele României a vizitat, vineri, Institutul Cantacuzino din București, acolo unde a fost înființat Centrul Național de stocare a vaccinurilor anti-Covid-19. Alături de acesta au mai fost prezenți și Premierul Interimar, Nicolae Ciucă și Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Ministerului Apărării Naţionale a prezentat, vineri, primele imagini cu centrul de stocare a vaccinurilor anti-Covid-19 de la Institutul Cantacuzino, care arată cum sunt pregătite spaţiile destinate păstrării vaccinului din centrul de vaccinare şi echipamentele cu care este dotat institutul.

„În cadrul procesului de vaccinare, fiecare persoană va fi evaluată în centrul de vaccinare, va face o evaluare a temperaturii, după care urmează un triaj epidemiologic în care se insistă pe tot ce înseamnă date care ţin de istoricul îndepărtat al pacientului” a declarat Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.