Sari la conținut

Soția lui Joe Biden, diagnosticată cu cancer. Ce spun medicii?

Sursă FOTO: Retete si vedete

Prima doamnă a Statelor Unite, Jill Biden (71 de ani), a suferit o intervenție chirurgicală pentru îndepărtarea cancerului de piele.

Soția lui Joe Biden își revine deja după ce i-au fost îndepărtate mai multe răni la nivelul feței, pieptului și pleoapei. Acest lucru a fost anunțat de medicul de la Casa Albă, Kevin O’Connor, potrivit Reuters.

„Tot țesutul canceros a fost îndepărtat satisfăcător”, a calificat medicul, adăugând că nu sunt prevăzute alte intervenții. Operația Mohs – o intervenție pentru tratarea anumitor tipuri de cancer de piele – la care a fost supusă a fost efectuată la Centrul Medical Militar Național Walter Reed.

Leziunea canceroasă a fost identificată în timpul unui screening de rutină pentru cancerul de piele la care a fost supusă prima doamnă.

Sursă FOTO: Retete si vedete

Tot țesutul canceros a fost îndepărtat

Casa Albă a confirmat că a fost supusă unei „procedure programate în ambulatoriu, cunoscută în mod obișnuit ca operație Mohs”. Procedura este sub anestezie locală și este considerată foarte eficientă, dacă este făcută la timp, pentru eradicarea formațiunilor de cancer de piele.

„Procedura a confirmat că leziunea mică a fost un carcinom bazocelular. Tot țesutul canceros a fost excizat cu succes, iar marginile au fost curatate de orice celule reziduale de cancer de piele”, a scris O’Connor.

„Vom monitoriza îndeaproape zona în timp ce se vindecă, dar nu anticipăm că vor fi necesare intervenții suplimentare”, a adăugat el.

Medicii au găsit o altă leziune pe partea stângă a pieptului lui Jill Biden, care s-a dovedit a fi, de asemenea, canceroasă și a fost îndepărtată folosind aceeași procedură, a scris el.

De asemenea, au găsit o altă „leziune mică” pe pleoapa stângă, care a fost „excizată complet, cu margini și trimisă pentru examinare microscopică standard”.

O’Connor a remarcat că leziunile de carcinom bazocelular „nu tind să se răspândească sau să metastazeze ca unele cancere de piele mai grave”.

Doctorul a raportat anterior că „în timpul unui control de rutină pentru cancerul de piele, a fost găsită o mică leziune peste ochiul drept al primei doamne”. „Din abundență de precauție, medicii i-au recomandat să-l îndepărteze”, a scris el.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel