vineri, iunie 9, 2023

Soția lui Traian Băsescu rupe tăcerea. Maria Băsescu a oferit primele dezvăluiri despre starea de sănătatea a fostului președinte al României.

Fostul preşedinte este internat la o clinică din Bruxelles. Problemele de sănătate ar fi apărut după ce Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a menținut miercuri decizia instanței de fond și a decis că Traian Băsescu a fost colaborator al Securității, scrie România TV.

Soția lui Traian Băsescu, Maria Băsescu, a oferit primele declarații despre starea în care se află soțul său. Potrivit spuselor sale, fostul președinte al României este încă internat în spital.

„În acest moment este încă la spital. Se simte ca la spital”, a declarat Maria Băsescu, marţi dimineaţă pentru România Tv.


Fostul președinte al României Traian Băsescu a fost colaborator al Securității

Fostul președinte al României Traian Băsescu a fost colaborator al Securității ca poliție politică, a decis Înalta Curtea de Casație și Justiție. Sentința este definitivă, iar fostul președinte a afirmat că nu o comentează, însă a anunțat că va deschide un proces la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Magistraţii Înaltei Curţi au respins definitiv ca nefondat recursul fostului președinte față de decizia prin care a fost declarat colaborator al securității ca poliție politică.

În septembrie 2019, Curtea de Apel București, instanța de fond, a admis acţiunea CNSAS şi a decis că fostul președinte Traian Băsescu a colaborat cu securitatea comunistă.

CNSAS a relatat că pe parcursul colaborării cu securitatea Traian Băsescu a furnizat informații prin care se denunțau activități potrivite regimului totalitar comunist, precum intenția de a pleca în străinătate și relații cu cetățeni străini existente în notele informative date în 5 mai 1975.

Consiliul susținea că informațiile furnizate de Traian Băsescu vizează îngrădirea dreptului la viață privată și dreptul la liberă circulație.

În timpul procesului de la Curtea de Apel București Traian Băsescu a negat că ar fi fost colaborator al fostei securități.

Potrivit Legii 243 din 2021, în urma acestei decizii definitive de colaborare cu securitatea fostul președinte Traian Băsescu își va pierde dreptul la indemnizație și la locuință, primite în urmă exercitării funcției de șef al statului.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

V-ar mai putea interesa:

spitale private