Sari la conținut

Specialist: „Argumentul împotriva vaccinării copiilor este etic. Copiii nu fac Covid sever și, prin urmare, nu sunt vaccinați pentru propria lor protecție, ci a adulților”

Specialist: „Argumentul împotriva vaccinării copiilor este etic. Copiii nu fac Covid sever și, prin urmare, nu sunt vaccinați pentru propria lor protecție, ci a adulților”.

Există îngrijorări legate de administrarea vaccinurilor Pfizer și Moderna tinerilor, în special băieților. Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA au confirmat recent că se vor reuni pentru a discuta 226 de cazuri plauzibile de inflamație a inimii în Marea Britanie, care au fost legate de vaccinurile anti-covid.

Specialist: „Copiii nu fac Covid sever și, prin urmare, nu sunt vaccinați pentru propria lor protecție, ci a adulților”

Nu există dovezi care să sugereze că afecțiunea a fost cu siguranță cauzată de vaccinuri. Cu toate acestea, există îngrijorări legitime în ceea ce privește siguranța, în special luând în considerare administrarea de vaccinuri tinerilor servește în principal adulților, mai degrabă decât copiilor înșiși, potrivit profesorului David Livermore, microbiolog la Universitatea din East Anglia.

„Argumentul împotriva vaccinării copiilor este etic. Copiii nu fac Covid sever și, prin urmare, nu sunt vaccinați pentru propria lor protecție. Și, deși viteza cu care s-au dezvoltat vaccinurile este un mare credit pentru industria farmaceutică, este inevitabil ca acestea să nu fi trecut printr-o evaluare atât de extinsă, în mod normal, necesară pentru un vaccin”, a declarat profesorul Livermore, potrivit DailyMail. 

Acesta a adăugat că vaccinarea copiilor va „crește nivelul imunității în populația adultă”.

„Ar împiedica școlile să devină rezervoare pentru virus, care s-ar putea răspândi înapoi la minoritatea adulților nevaccinați sau a celor cu imunitate în scădere”, a mai spus Livermore. 

Experții englezi au solicitat, de asemenea, ca Marea Britanie să doneze dozele care ar putea fi alocate copiilor către țările în curs de dezvoltare, care au rămas în mod semnificativ în urma lansărilor lor.

Unde au mai fost legate miocardita și pericardita de vaccinurile Covid?

Israel

Israelul a fost printre primele țări care a avertizat asupra problemelor de sănătate legate de vaccinul Pfizer. Speciliștii israelieni au susținut la începutul lunii iunie că cercetările lor au arătat că vaccinul Pfizer este cauza „probabilă” a inflamației inimii la un număr foarte mic de persoane care se vaccinează.

Ministerul Sănătății a găsit 148 de cazuri de miocardită la scurt timp după ce pacienții s-a fost vaccinat. În total, 275 de cazuri au fost observate printre cele peste cinci milioane de persoane cărora li s-a administrat vaccinul Pfizer în Israel, care a avut una dintre cele mai reușite campanii d evaccinare anti-covid din lume.

În celelalte 127 de cazuri, nu este clar dacă acestea sunt legate de vaccin. Acest lucru a fost echivalent cu doar 0,005 la sută din destinatari, sau unul din 20.000 de persoane. Pentru cele 148 de cazuri „probabil” legate de vaccin, rata a fost de 0,003 la sută – deși jumătate dintre ele au avut alte probleme de sănătate de bază.

Canada

Cel puțin un oficial sanitar din Canada a legat, de asemenea, vaccinul Pfizer de inflamația inimii. În cursul săptămânii trecute, dr. Peter Liu, șef științific la Institutul de Inimă al Universității din Ottawa și expert în miocardită, a declarat că a aflat de două cazuri pe care el le crede legate de vaccinare în ultima lună.

„Nu știm asta cu siguranță, dar este mai mult decât o coincidență. Învățăm mai multe despre asta în fiecare zi, a declarat dr. peter Liu. 

Germania

Comitetul consultativ pentru vaccinuri din Germania, cunoscut sub numele de STIKO, a recomandat joi ca numai copiii și adolescenții cu afecțiuni preexistente să primească vaccinul împotriva coronavirusului produs de Pfizer și partenerul BioNTech.

STIKO a transmis că recomandă vaccinarea numai pentru acei tineri cu o boală care le crește riscul de a dezvolta o formă gravă de coronavirus.

Comitetul a precizat că în prezent nu recomandă utilizarea vaccinului pentru persoanele cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani fără condiții preexistente, deși medicilor notificați li s-a permis să facă vaccinul dacă individul acceptă riscul.

Germania a declarat că intenționează să vaccineze copiii încă din 12 iunie, după ce autoritatea de reglementare europeană din domeniul sănătății a autorizat vaccinul pentru adolescenți luna trecută.

Membru al comitetului STIKO, Ruediger von Kriess, profesor de pediatrie, a declarat anterior că ar putea fi de preferat ca vaccinul să fie utilizat la copii numai dacă aceștia au factori de risc, având în vedere lipsa datelor privind efectele pe termen lung.

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel