marți, august 9, 2022

Maria Mitescu, specialist în Nutriție, a vorbit la Antena 3 despre beneficiile pe care le aduce mâncarea preparată acasă, dar și despre lucrurile la care e musai să fim atenți atunci când gătim.

Mâncarea gătită poate să fie o alegere sănătoasă sau poate să fie o alegere care să ducă la apariţia unor îmbolnăviri.

Una este să gătim un pilaf din orez integral şi alta este să gătim un pilaf din orez alb.

Te-ar mai interesa: Ce probleme se pot rezolva prin hipnoză: Poți culc...

Una este să facem o tăcăniţă în care punem jumătate de sticlă de ulei, alta este să facem o tocăniţă în care la finalul prelucrării termice să punem 2, chiar 3 linguri de ulei.”, a spus Maria Mitescu, vineri, în cadrul rubricii Sfat de Sănătate de la Antena 3.

În ce condiţii îngraşă mâncarea gătită acasă

În momentul în care prăjim carnea de pui sau porc, o să avem de-a face cu nişte efecte adverse. În schimb, atunci când o pregătim pe grătarul electric sau la cuptor, vom beneficia de pe urma consumului unui aliment bine pregătit. Beneficiem de proteine, vitamine, fier.

ziua indragostitilor

În ce vase gătim alimentele ca să nu îşi piardă beneficiile

Recomandările sunt doar pentru vase din inox. Apoi foarte important este şi timpul de prelucrare termică. Una este să faci o tocăniţă într-o jumătate de oră şi alta este să fierbi la ea 3 ore.

Te-ar mai interesa: Fructe și legume cu pesticide: Lista celor mai per...

Deci, efectele asupra sănătăţii noastre sunt total diferite. Când legumele nu sunt prelucrate termic foarte mult, beneficiem şi noi de pe urma lor şi la fel şi microbiota noastra. Foarte importantă este şi reţeta în sine.

De ce e bine ca vârstnicii să consume alimente mai bine prelucrate termic

Persoanele vârstnice trebuie să consume alimente mai bine prelucrate termic, având în vedere că procesele de digestie sunt diferite, nu mai sunt ca în tinereţe. Mai mult decât atât, mulţi dintre vârstnici au probleme cu dentiţia.

Te-ar mai interesa: Artrita reumatoidă: Încercați aceste remedii atunc...

Sunt persoane care au gastrită şi atunci chiar digestia nu se mai face cum trebuie. Sunt persoane care slăbesc foarte mult pentru că şi absorbţia este redusă.

Mare atenţie când comandaţi mâncare gătită de la restaurant

În industria HoReCa nu se mai folosesc metodele aceasta de gătit clasice şi nici nu se folosesc întotdeauna ingredientele de cea mai bună calitate nutriţională. Bătrâneţea ne-o formăm la tinereţe, iar cei care dau startul sunt chiar părinţii”, a mai spus Maria Mitescu.

Te-ar mai interesa: Senzația de greață și durerea în partea superioară...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private