luni, septembrie 26, 2022

România se confruntă cu o situație epidemiologică fără precedent. Sistemul sanitar se află sub o presiune substanțială, iar numărul cazurilor de Covid-19 crește într-un ritm alarmant.Specialiștii estimează, de asemenea, că infectările vor crește odată cu venirea sezonului rece.

Totodată, experții în sănătate subliniază faptul că inclusiv persoanele vaccinate vor avea un risc mai mare de infectare, însă probabilitatea de a transmite mai departe coronavirusul și de a avea nevoie de spitalizare este redusă.

Te-ar mai interesa: Bolile de inimă: Factorul de risc „mai puter...

Coronavirusul ne afectează pe termen lung

János Szlávik, şeful Secţiei de Boli Infecţioase al Spitalului Centrum din Budapesta, se aşteaptă la creşterea numărului de bolnavi de coronavirus odată cu răcirea vremii, potrivit RKB, citat de RADOR.

János Szlávik a declarat pentru mass-media publică faptul că, din cauza mutaţiilor continue ale coronavirusului, este de aşteptat ca şi cei vaccinaţi să se infecteze cu varianta Delta, însă probabilitatea este redusă ca aceştia să infecteze alte persoane sau să ajungă în spital.

Medicul şef a accentuat că, în prezent, pandemia poate fi oprită doar prin vaccinare

János Szlávik, şeful Secţiei de Boli Infecţioase al Spitalului Centrum din Budapesta: Coronavirusul produce distrugeri uimitoare, deci nimeni să nu creadă că este vorba doar de o simplă pneumonie.

Te-ar mai interesa: Tensiunea arterială. Numerele la care trebuie să f...

Coronavirusul atacă toate organele şi, da, după o ventilare de trei luni este de aşteptat ca bolnavul să fie tratat de un kinetoterapeut pentru ca acesta să poată reveni la viaţa sa anterioară.

Recuperarea este complexă pentru un pacient care a avut Covid-19

Pneumologii trebuie să-i înveţe pe bolnavi tehnici de respiraţie pentru ca plămânii lor să poată funcţiona din nou ca înainte de infectare.

Te-ar mai interesa: Durerea de dinți semnalează carii instalate și net...

Psihiatrii trebuie să le explice bolnavilor că au revenit la viaţă din pragul morţii. Deci, este o situaţie foarte gravă.

De multe ori sunt afectate inima, ficatul, rinichii şi aş mai putea să enumăr şi alte organe. Este foarte important să prevenim aceste situaţii.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private