duminică, octombrie 24, 2021

Serghei Narâșkin, șeful Serviciului de Informații Externe din Rusia, într-un interviu acordat grupului media Rusia Segodnia, a dezvălui informațiile pe care pe deține cu privire la virusul covid-19.

Conform

serviciului de spionaj rus, nu există date în acest moment, care să incrimineze China ca fiind țara care a provocat pandemia de covid-19 într-un mod artificial.

Conform lui Serghei Narâșkin, virusul coronavirus a apărut pe cale naturală.

„Nu există date întemeiate şi credibile că acesta ar fi un produs al mâinilor sau inteligenţei umane. De aceea, suntem înclinaţi să credem că SARS-CoV-2 este un produs de origine naturală”, a  declarat Narâșkin pentru Rusia Segodnia.

Conform șefului Serviciilor Externe din Rusia, cercetătorii ruși nu se axează pe problema originii coronavirusului,

ci pentru ei este mai important să dezvolte medicamente, vaccinuri și să trateze persoanele afectate de acest virus. Originea SARS-CoV-2 „nu este principială pentru ceea ce fac ei, adică dezvoltă medicamente, vaccinuri şi tratează bolnavi”, a adăugat Serghei Narâşkin

Din punctul de vedere a lui Serghei Narâșkin, este irelevant faptul că Wuhan, epicentrul pandemiei din China, ar deține unul dintre cele mai mari laboratoare de virusologie din lume. Teoriile conspirației contrazic însă spusele lui Narâșkin.

Amintim că orașul Wuhan din China este locul unde a apărut pentru prima dată acest virus.

Laboratorul de virusologie este localizat în apropiere de piața de animale sălbatice din acest oraș.

Declarațiile lui Serghei Narâșkin apar în contextul internațional în care China și Rusia au pus bazele unui parteneriat strategic. Relațiile diplomatice și economice dintre cele două țări au atins un vârf istoric în cursul acestui an.

Ultimele stiri