Sari la conținut

Spiritualitate: Bolile corpului semnalează boala sufletului

Simptome pe care nu ar trebui să le ignori

Afecțiunile fizice pornesc de la boli ale sufletului. Cum ne vindecăm și cum putem preveni anumite boli prevenind anumite greșeli pe care le facem fără să știm.

Se spune că orice afectiune a corpului fizic are si anumite cauze subtile, profunde, mai precis porneste de la anumite greseli pe care respectiva fiinta le-a facut de-a lungul timpului si care s-au concretizat sub forma acelei boli.

„Orice boală își are rădăcina în suflet”, spune medicul Brenda Davies, citată de Irish Times.

În opinia dr. Davies, „prin urmărirea rănii inițiale și prin eliberarea durerii, ne putem vindeca datorită sistemului nostru propriu energetic”.

Boala trupului este de fapt rezultatul a ceva nepotrivit si acumulat in profunzimile fiintei. Ea porneste de la un mod de a gandi, vorbi sau actiona incorect, de la atitudini sau tendinte gresite pe care le-am intretinut o perioada mai mare sau mai mica de timp.

Nimic nu se petrece in trup fara sa existe un motiv mai adanc sau altfel spus o cauza subtila de boala. Așadar, orice boală a corpului este un semnal că sufletul este bolnav.

Prin boală scăpăm de energii negative…?

Practic, boala efectiva este de fapt o modalitate de a elimina din fiinta energiile negative acumulate. Desi poate fi mai greu de acceptat si chiar si mai greu de simtit, mai ales atunci cand esti bolnav, totusi orice afectiune poate fi privita chiar ca o forma de gratie a lui Dumnezeu.

De ce? Ei bine, pentru că, prin intermediul acesteia ni se atrage atentia ce avem de facut ca sa ne reintoarcem la starea naturala de echilibru si armonie.

Când ne vindecam de o boala fiinta noastra este curatata de impuritati si chiar sufletul ne este vindecat. Cumva, intr-un mod poate mai neplacut, boala si suferinta pe care ea o comporta ne face in sfarsit sa renuntam la ceea ne facea rau.

Cu toate acestea, este foarte important sa intelegem ca prin intermediul bolii nu suntem pedepsiti, ci doar pusi intr-o situatie in care e necesar sa ne ajutam singuri.

Suntem motivați prin boală?

În același timp, ni se oferă si o motivatie foarte convingatoare pentru a ne transforma si a renunta la greseala.

Dincolo de aspectele exterioare pe care o anumita afectiune le cere de la noi de genul „fii atent ce si cat mananci”, „nu te enerva”, „purificati organismul”, exista si o stare mai profunda ce o putem simti mai ales dupa ce vindecarea a inceput sa apara.

Aceasta se concretizeaza prin ceva nou, ceva profund si minunat ce renaste in noi, o noua atitudine fata de viata, fata de oameni, o stare de puritate, de lumina interioara, de buna dispozitie, de maturitate si chiar de credinta reintarita in Dumnezeu Tatal.

Aceste stari sunt intotdeauna in stransa legatura cu lectia tainica pe care boala ne-a facut sa o invatam, notează suntsanatos.ro.

Cum grăbim vindecarea

Pentru a grabi vindecarea este insa mult mai bine sa avem o stare de acceptare si intelegere superioara a ceea ce ni se petrece ca fiind ceva necesar si chiar util, decat sa ne plangem de mila si sa avem impresia ca o nedreptate s-a abatut asupra noastra.

Aceasta atitudine pozitiva, de incredere in noi si in Dumnezeu Tatal precum si in puterea tainica a remediilor naturale, adecvate, pe care le folosim, va face ca ceea ce e impur sa fie mult mai repede eliminat iar vindecarea deplina, armonia si echilibrul sa reapara cat mai curand.

Astfel vindecarea unei boli ne va aduce nu doar tamaduirea trupului, ci si a mintii si chiar a sufletului. Așadar, gândirea pozitivă și credința în Dumnezeu ne pot ajuta, chiar dacă nu trebuie să renunțăm să consultăm și un medic atunci când este cazul.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: