Sari la conținut

Spital din Capitală: criză majoră de locuri pentru pacienții non-covid. „ …când suntem de gardă, telefonăm mai frecvent la Serviciul de Ambulanță decât în orice altă parte, să anunțăm că nu avem locuri pentru internarea pacienților non-COVID”.

Sursă foto: Facebook Spitalul Coltea
Spitalul Colțea

Medicii de la primul spital din Capitală, povestesc depre situația fără precedent în care au ajuns: nu mai au locuri unde să interneze pacienții non-covid.

Cadrele medicale atrag atenția asupra lipsei paturilor din unitatea medicală pentru pacienții non-covid. Majoritatea paturilor sunt alocate pacienților covid, dar stau goale: „Pe bolnavii cu suferință cardiacă, respiratorie, hepatică etc nu îi interesează care este motivul pentru care nu sunt locuri. Îi interesează exclusiv că se simt rău si nu pot fi internați”, arată medicii de la Spitalul Colțea.

De cealaltă parte, managerul spitalului, Paul Iordache, afirmă că unitatea medicală este în acest moment în curs de reorganizare după valul 5 și problema ar urma să se rezolve.

„Sunt aproape 14 zile de la ridicarea Starii de alerta. In Spitalul Clinic Coltea 52 de locuri in Sectia de Medicina Interna si Cardiologie si 8 locuri in ATI sunt dedicate in continuare zonei rosii. In aceste zone sunt internati: Zero bolnavi ATI-COVID de aproape 2 saptamani (spatiul neutilizat); 1-3 pacienti in Sectia de Medicina Interna, adica paturile destinate COVID”, mai spun medicii de la Spitalul Colțea, într-o scrisoare transmisă presei.

Ei spun că speră „intr-o cat de rapida decizie a conducerii spitalului in favoarea nevoilor de ingrijire ale populatiei si impotriva pierderilor financiare foarte mari legate de blocarea unei cincimi din paturile spitalului (aproximativ 58 paturi neutilizate)”.

„În mod sigur solicitarea inspectorilor Direcției de Sănătate Publică de revenire la zona verde ar avea un raspuns rapid, dat fiind ca este in vigoare si cu valabilitate pana la 31.12.2022 actul care asigura organizarea si structura spitalului, respectiv Autorizatia Sanitara de Functionare din 2020″, mai spun medicii.

Scrisoarea adresată presei este semnată de medicii Ilinca Savulescu-Fiedler, Adriana Gurghean, Dan Spataru, Corina Homentcovschi, Anca Mihailescu, Ana-Maria Vintila, Ioana Tudor, Roxana Siliste, Raluca Ciomag.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: