marți, iulie 27, 2021

Incendiu la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași. 5 copii, 3 aparținători și 4 cadre medicale au fost evacuate. A fost activat Planul Roșu de Intervenție.

În urmă cu puțin timp,

la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași a izbucnit un incendiu. O parte din etajul al treilea al clădirii a fost cuprins de flăcări. La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de pompieri.

Incendiu la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași

„A fost verificat etajul 4. Nu sunt raportate victime la acest etaj. De la etajul 3 au fost evacuate 12 persoane (5 copii, 3 aparținători și 4 cadre medicale). Acestea au fost mutate într-o altă aripă a spitalului. Toate persoanele sunt stabile. Incendiul este localizat”, a transmis ISU Iași.

News Alert. Incendiu la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași. Plan roșu de intervenție. VIDEO – Evenimentul Zilei

A fost activat Planul Roșu de Intervenție

Potrivit bzi.ro, la fața locului s-a intervenit cu autospeciale dotate cu apă și spumă, autoscară dar și alte autospeciale din dotarea Inspectoratului pentu Situații de Urgență Mihail Grigore Sturza al județului Iași. În aceste momente pompierii fac tot ce este posibil pentru a lichida cât mai rapid incendiul.

În sprijin au venit și medici de la Serviciul de Ambulanță Județean Iași, SMURD, Jandarmerie, Poliția Rutieră și Poliția Locală.

„Pentru optimizarea misiunii de răspuns, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenţie.

La faţa locului salvatorii intervin cu șase mașini de stingere, o autospeciala de descarcarare, două autospeciale de transport victime multiple, două autoscări şi o cisterna.

Totodată, la locul intervenţiei au fost trimise trei ambulante SMURD și o unitate de terapie intensivă mobila. La acest moment incendiul este localizat, astfel că a fost eliminat pericolul extinderii la vecinătăţi. Până la acest moment, 12 persoane au fost evacuate. Misiunea este în dinamică”, a declarat purtatorul de cuvânt al ISU Iași, lt. Georgică Onofreiaș.

Incendiul se manifestă la nivelul unui pavilion administrativ

al corpului B de la etajul al treilea, sectia ATI. Flăcările au cuprins cel puţin o încăpere de la etajul 3 al unităţii medicale. Se pare că la acel etaj se efectuau reparații. În acest moment incendiul este localizat, astfel că a fost eliminat pericolul extinderii la vecinătăți.

 

Update: incendiul este lichidat. Acesta s-a manifestat într-un salon, pe o suprafață de cca. 15 mp. Nu sunt raportate victime.

Ultimele stiri

Parteneri