sâmbătă, decembrie 10, 2022

Spitalul din Reșița. După ce au apărut imaginile terifiante cu pacienți ținuți goi pe holuri și mizerie de nedescris, Romeo Dunca, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin a declarat că ar fi vina bolnavilor care nu au discernământ și…se dezbracă. 

„Este spitalul care a fost declarat COVID. Sunt oameni care nu au discernământ şi care, în mod normal, ar fi trebuit internaţi în alte secţii. Ei au fost aduşi acolo, se dezbracă, ştiţi cum sunt…”, a declarat Romeo Dunca, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, pentru Express de Banat.

Te-ar mai interesa: Băutura care crește riscul de demență. Mulți român...

Managerul spitalului, pe de altă parte, recunoaște că există probleme în spital, că nu se fac investiții și că se confruntă cu o lipsă de personal.

„Știm că este mizerie în spital, recunoaștem ce se întâmplă în spital. Eu sunt managerul arătat cu degetul, care ocupă acest post de câteva săptămâni, sunt probleme vechi. Spitalul are datorii de miliarde, nu s-au făcut investiții de 30 de ani, clădirea e din 1957, insalubră de-a dreptul.

În 20 septembrie m-am adresat Ministerului Sănătății cerând un spital modular.

În Caraș-Severin, până acum o săptămână erau doar două spitale Covid – cel din Reșița și cel din Caraș. Secția de penumologie unde sunt făcute fotografiile a fost mărită la capacitatea maximă de 70 de paturi din vară, atunci când nu eram director.

Te-ar mai interesa: Studiu: Riscul de accident vascular cerebral se po...

Pe acea secție au fost preluați toți pacienții cu Covid de toate categoriile, indiferent de vârstă și patologii, cu afecțiuni renale, cardiace, inclusiv cu afecțiuni psihice. Sunt categorii de pacienți care ar trebui tratați cu îngrijiri speciale.

Condițiile nu sunt cele mai bune. Avem personal medical redus, pe jumătate bolnav, care intră în ture de dimineață până seara. Aceiași medici se succed la două zile pe liniile de gardă”, a explicat managerul Alina Stancovici, pentru digi24.

Te-ar mai interesa: 3 lucruri pe care să nu le ții sub pat. Pot atrage...

Managerul a spus că imaginile surprinse au fost făcute înainte de a se face curățenie și că sunt deficiențe pe care le cunoaște.

„Mă confrunt cu ele în fiecare zi. Sunt convinsă că în toate spitalele din țară e același lucru. Am deschis o anchetă internă pentru a vedea care sunt pacienții, cine i-a îngrijit, când au fost făcute fotografiile, am vorbit cu personalul pentru a identifica situația și pentru a lua măsurile care se impun”, a spus Alina Stancovici.

Te-ar mai interesa: Cât timp poți avea cancer fără să știi. Multe neop...

Spaţiul este dedicat pacienţilor depistaţi cu COVID-19. Autorităţile susţin că acestea sunt ”condiţiile moştenite din sistemul de sănătate” şi că a fost cerută construirea unui spital modular, transmite news.ro.

Spitalul din Reșița: Amenzi de 18.400 de lei după prima zi de controale

Inspecția Sanitară de Stat (ISS) a aplicat primele sancțiuni în cuantum de 18.400 lei reprezentanților Spitalului Județean de Urgență Reșița, după prima zi de control în această unitate, a anunțat, într-un comunicat de presă, Ministerul Sănătății, care are în subordinea sa ISS.

Te-ar mai interesa: Acid uric ridicat: ALIMENTE pe care trebuie să le ...

Astfel, inspectorii sanitari au sancționat managerul unității cu o amendă în valoare de 10.000 lei, pentru neefectuarea periodică sau după necesitate a lucrărilor de igienizare și reparații a clădirilor sanitare, conform HG 857/2011, art 30, lit e deși lucrările de igienizare se aflau în planul de conformare asumat de manager cu termen decembrie 2020.

Asistenta șefă a secției de Pneumopftizilogie si asistenta șefă a secției de boli infecțioase au fost sancționate cu câte 2.000 lei fiecare pentru nerespectarea precauțiunilor universale și a protocoalelor de lucru de către personalul medical și auxiliar, în conformitate cu art 32, lit k, HG 857/2011. Pentru același motiv, tot cu 2000 lei a fost amendată și una dintre infirmierele unității sanitare.

O altă asistentă medicală care activează în cadrul secției de boli infecțioase a fost sancționată cu 2 400 lei pentru gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor medicale periculoase rezultate din activități medicale, conform HG 857/2011, art.31, lit f.

Acțiunea de control va continua zilele următoare, echipei de la nivelul local i se va alătura o echipă din cadrul Ministerului Sănătății.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private