sâmbătă, iulie 31, 2021

Spitalul Universitar de Urgență Militar Central “Dr. Carol Davila” (SUUMC) intră în studiul clinic “Solidarity”, alături de parteneri de prestigiu, respectiv Institutul Naţional de Boli Infecţioase “Matei

Balș” și Spitalul Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș”, din București.

Studiul este desfășurat de Organizația Mondială a Sănătății în peste 40 de țări.

La nivel național, proiectul este coordonat de prof. universitar dr. Alexandru Rafila, şeful Laboratorului Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti, membru al Comitetului Executiv al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

„Solidarity”este un studiu randomizat (alegerea pacienților este una aleatorie) ce constă în aplicarea, pentru comparație, a patru scheme terapeutice care au mai

fost utilizate până în prezent, scheme care s-au dovedit sigure și eficiente în cazul celor mai mulți pacienți diagnosticați cu boala COVID-19. Criteriile de includere și excludere a pacienților care vor fi incluși în acest program țin de vârstă, patologii asociate și comorbidități.

Scopul studiului este de a identifica, în cel mai scurt timp posibil, cel mai bun răspuns al subiecților la una dintre cele patru scheme de tratament, astfel încât să poată fi implementat, la nivel internațional, în  tratamentul specific al acestei patologii.

Trebuie precizat faptul că proiectul respectă toate

standardele în ceea ce privește etica și siguranța pacientului, în sensul că toți subiecții își vor da consimțământul pentru includerea în acest studiu, în deplină cunoștință de cauză, după explicarea tuturor etapelor spitalicești ce urmează a fi parcurse.

La nivelul SUUMC, coordonatorul studiului (investigator principal) este colonelul medic șef de lucrări dr. Ion Ștefan, șeful Secției Clinice Boli infecțioase. Echipele implicate în desfășurarea acestui proiect sunt alcătuite din specialiști în boli infecțioase și medici rezidenți în aceeași specialitate.

Ultimele stiri

Parteneri