Sari la conținut

Spitalul mobil de la Lețcani, abia inaugurat, nu funcționează conform standardelor impuse

Categoria profesionala cea mai afectata de Covid-19

Spitalul mobil de la Lețcani, abia inaugurat de autorități, nu foncționează conform cerințelor. Sunt probleme ce pun la îndoială abilitatea spitalului de a susține bolnavii în stare gravă de Covid-19.

Conform RADOR, spitalul mobil de la Lețcani, dat în folosință de câteva zile, nu funcționează la capacitatea optimă pentru a susține bolnavii de Covid-19.  Numai câteva paturi de ATI din cele 48 disponibile pot fi folosite pentru pacienții în stare gravă. Printre aceștia se află persoanele cu probleme respiratorii ce necesită asistență medicală, relatează Cristina Vartolomei pentru Radio România Actualități. După cum se pare, nu toate paturile funcționează corespunzător din cauza problemelor la stațiile de oxigen. Astfel, este nevoie de o suplimentare adecvată a echipamentului medical. De asemenea, există și alte probleme tehnice care pun în pericol utilizarea conformă a spitalului.

”Ţevile care asigură aprovizionarea cu apă, de exemplu, nu ar rezista la temperaturi sub minus 7 grade. Partea de canalizare în ceea ce priveşte ferirea de îngheţ va avea probleme, iar apratele care asigură încălzirea nu vor funcţiona la sub minus 7 grade”, a declarat Carmen Dorobăț, manager al Spitalului de Boli Infecțioase Iași, în subordinea căreia se află și spitalul modular.

Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, va trimite Corpul de Control pentru a analiza situația. Experții vor face o evaluare completă a unității care a costat aproximativ 10 milioane de euro.

”La nivel de spital modular Leţcani, capacitatea în acest moment este de şase paturi de terapie intensivă, cu suporturi de oxigen suplimentar şi încă şase paturi operaţionalizabile. În contextul în care avem modificările de vreme în sens nefavorabil, atunci trebuie să regândim şi acele deficienţe care se regăsesc în acest moment”, a declarat Nelu Tătaru.

De asemenea, Președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, a susținut deschis că numărul defectelor este mult mai mare. Drept urmare, el a ales ca unele fonduri ale instituției pe care o conduce să fie alocate unității sanitare.

 

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel