vineri, iulie 1, 2022

Nelu Tătaru, ministrul sănătății, a vorbit despre diferența pe care o poate face tratamentul adecvat, în rândul copiilor. Ministrul sfătuiește păriții să consulte medicul de familie, nu să aleagă un tratament în mod individual.

Conform Agerpres, Nelu Tătaru a susținut importanța pe care o poate avea un tratament adecvat, în rândul copiilor. Având în vedere noul val, cazurile de Covid-19 sunt tot mai numeroase și, cu toate că tinerii nu riscă forme grave ale afecțiunii, Nelu Tătaru se împotrivește tratamentului ce nu este recomandat de medicul de familie. Mulți părinți aleg să își trateze copiii acasă, însă ministrul le reamintește că, un pacient testat pozitiv, fără comorbidăți, intră în atenția medicului de familie.

Te-ar mai interesa: HOROSCOP 1 iulie: Trei zodii încep luna cu vești e...

”Legătura pe care am recomandat-o şi o recomand este medicul de familie. Formele asimptomatice sau uşor simptomatice pe care le prezintă copiii sunt cele care trebuie gestionate prudent. Sunt protocoale, sunt tratamente pentru fiecare caz în parte, pentru fiecare grupă de vârstă şi pentru fiecare mod de manifestare. Recomand în continuare… prevenţia nu se face printr-un antibiotic dat de acasă de părinţi. Evaluarea se face de un medic de familie. Fiecare dintre copii se află în evidenţa unui medic de familie. Haideţi să luăm legătura cu medicul de familie, mai ales că avem o ordonanţă care spune că asimptomaticul sau simptomaticul fără comorbidităţi este cel care intră în monitorizarea medicului de familie.”, a susținut ministrul sănătății.

Te-ar mai interesa: Medicii au crezut că a murit la naștere. Anca Țurc...

Având în vedere reglementările conform cărora tinerii au participat fizic la cursuri, incidența cazurilor de Covid-19 a crescut semnificativ și în rândul copiilor. Sigur, persoanele ce riscă o formă gravă sunt pacienți care prezintă comorbități. Acestea au nevoie de tratament special și o evoluție monitorizată a afecțiunii. Cu toate acestea, părinții nu trebuie să ignore rezultatul pozitiv al testului Covid-19 și sunt sfătuiți să solicite sfatul medicului.

Te-ar mai interesa: Dieta cu ouă fierte și portocale. Scapi de kilogra...

Nelu Tătaru atenționează părinții că numărul tinerilor cu SARS-CoV-2 a crescut considerabil, conform declarației integrale de pe Agerpres.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private